Sicil temizleme operasyonu!

İsrail ile sıcak ilişkilerin ayyuka çıkmasıyla köşeye sıkışan hükümet, 4 bir koldan haberleri yalanlama operasyonu başlattı. Tepkiler artınca, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, gündeme gelen konularla ilgili bilgi notu yayınladı. Bilgi notunda, İsrail jetlerine yakıt satışından, Türkiye'nin OECD'deki veto onayını kaldırmasına kadar bütün haberlerin asılsız olduğu iddia edildi.

Filistin'i bombalayan jetlere Türkiye'den yakıt satışı, Irak petrolünün İsrail'e satışı, Kürecik Radar Üssü'nden İsrail'e kalkan görevi sağlama...

İsrail'le olan samimi ilişkilerin yeniden gündeme gelmesiyle köşeye sıkışan AKP iktidarı, sicil temizleme operasyonu başlattı. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü harekete geçirildi.

Koordinatörlükten yayınlanan bilgi notunda gündemdeki konulara tek tek yanıt verildi.

Bilgi notunun en başında da Aydınlık Gazetesi'nin ortaya çıkardığı "İsrail jetlerine yakıt satışı" konusu oldu.

Belgeleriyle ortaya çıkan jet satışının asılsız olduğu iddia edildi. Ancak bir gün önce Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İsrail jetlerine 130 ton jet yakıtı satıldığını söyleyerek haberleri doğrulamıştı.

Yanıt verilen ikinci konu da Irak petrolünün İsrail'e satışı oldu. Satışın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yapıldığını savunuldu. "Kısıtlı miktardaki Irak petrolü Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara ulaştırılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün açıklamasında İsrail’in OECD üyeliğinin, Türkiye tarafından desteklendiği konusunda ise çelişkili ifadeler kullanıldı.

Haber önce yalanlandı ardından da "İsrail’in de üyeliğine o dönemin koşulları çerçevesinde ülkemizce olumlu bakılmıştır" denildi.

İsrail’le dış ticaretin artmasını "Küresel ekonomideki gelişmelere" bağlayan Koordinatörlük, Kürecik radar üssünden elde edilen istihbaratın İsrail’le paylaşıldığını da yalanladı.

Bilgi notunda, Başbakan Erdoğan'ın Yahudi kuruluşlar tarafından verilen Musevi nişanı ve üstün cesaret ödülünü iade etmeyeceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

recep tayyip erdoğan israil akp hükümeti