TBMM’nin güvenliği için teknolojik altyapı güçlendiriliyor

Ankara’daki patlamanın ardından, Meclis’in güvenliği tartışmaya açıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis’in güvenliği için radikal önlemler alınması talimatını verdi. Buna göre, Meclis’e giren ziyaretçi sayısı büyük ölçüde düşürülecek, Genel Kurul görüşmelerinde kulise ziyaretçi giremeyecek. Önlemler arasında son model x-ray cihazlarının temin edilmesi ve kamera sistemlerinin gözden geçirilmesi de bulunuyor.

TBMM’nin güvenliği için teknolojik altyapı güçlendiriliyor

Ankara’daki bombalı saldırı Meclis’i harekete geçirdi. Meclis’in güvenliği için yeni önlemlerin alınması için düğmeye basıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, güvenlik için radikal önlemler alınması talimatını verdi. Kahraman, “TBMM her gelenin elini kolunu sallayarak girebileceği bir yer değil” dedi.

Meclis'in güvenliği için alınacak bazı önlemler şöyle:

* Ziyaretçi sayısı büyük oranda düşürülecek. * İki yeni kapı açılacak. Birisi sadece milletvekilleri tarafından kullanılacak. * Akşam 18.00’dan sonra ziyaretçi alınmayacak. * Genel Kurul’un çalışma saatlerinde kulislere ziyaretçi kabul edilmeyecek. * Salı günleri partilerin grup toplantılarına gelecek ziyaretçilerin listeleri bir gece önceden partilerin grup başkanvekillerine bildirilecek. * Partilerden verilen listelerde bulunan kişilerin GBT’leri kontrol edilecek. Sakıncalı olanlar Meclis’e giremeyecek.

Kahraman, Meclis’in güvenliği için teknolojik altyapının da yenilenmesini talep etti.

* Bomba yüklü araçlarla yapılan saldırılara karşı giriş kapılarına araç x-ray cihazları yerleştirilecek. (Maliyeti 600 ila 1 milyon dolar) * Vekillerle birlikte giren ziyaretçiler x-ray’den geçirilecek, kimlikleri alınacak. * Meclis duvarları gözden geçirilecek. * Kamera sistemleri gözden geçirilecek, yeni kameralar yerleştirilecek.

ulusalkanal.com.tr

ankara bombalı saldırı