AKP'den çarpıcı YSK itirafı

2017 Anayasa Değişikliği referandumunda yapılan hukuksuzlukla ilgili AKP’den çarpıcı bir itiraf geldi. AKP’nin Yüksek Seçim Kurulu’ndaki temsilcisi Recep Özel referanduma ilişkin yapılan itirazlara dair ret kararını, “Kanunlar bazen hukuka uymayabilir” sözleriyle değerlendirdi. Özel, “Asıl olan seçmenin iradesini korumak” dedi.

AKP'den çarpıcı YSK itirafı

Yüksek Seçim Kurulu’nun anayasa değişikliği referandumunda almış olduğu kararla ilgili AKP’den çok önemli bir itiraf geldi.

AKP’nin YSK Temsilcisi Recep Özel, CHP ve Vatan Partisi’nin YSK’ya referandumda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yaptığı iptal başvurusuna ilişkin konuştu. Özel, “Kanunlar bazen hukuka uymayabilir” dedi.

RS FM’de bir programda Yavuz Oğhan’a konuşan Özel, çarpıcı açıklamalar yaptı.

ÖZEL: KANUNLAR BAZEN HUKUKA UYMAYABİLİR

"KANUNLA BAZEN HUKUKA UYMAYABİLİR: Referandumun iptalini gerektirecek hiçbir bulgu ve husus yoktu. Önemli olan seçmenin iradesi. Kanun devleti mi olacağız, hukuk devleti mi? Kanunlar bazen hukuka uymayabilir, kanun maddeleri adil olmayabilir. Burada YSK hukukun gereğini yerine getirmiştir. Merak etmeyin önümüzdeki süreçte zaten seçim kanunları tamamen değişecek. Değişmesi lazım."

Özel, mühürsüz oy pusulalarının kabul edilmesiyle ilgili de sandık görevlilerini hedef gösterdi. “İyi eğitilmemiş olabilir” ifadesini kullandı.

ÖZEL: MÜHÜR ŞEKLİ BİR UNSUR, ÖNEMLİ OLAN FLİGRANLI PUSULA​

"MÜHÜR ŞEKLİ BİR UYGULAMADIR: İlk defa bu seçimde sandık kurulu başkanları kurayla belirlendi. Eskiden bunlar devlet memurları arasından seçiliyordu. Seçilen kişiler içinde yeterince eğitim verilmemiş arkadaşlar olabilir. (…) O yüzden sandık görevlileri, oy pusulalarının hepsini mühürleyememiş olabilir. Mühür şekli bir unsur. Gerçek bir seçmene fligranlı, sahtesi yapılması mümkün olmayan bir oy pusulası verilmişse asıl olan seçmenin iradesini korumaktır."

Özel son olarak da, "Asıl olan seçmenin iradesinin sandığa doğru olarak yansıması mı, değil mi? YSK, seçmen iradesinin doğru bir şekilde yansıtılması için her türlü kararı almaya yetkilidir" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

chp AKP vatan partisi ysk itiraf recep özel