MHP'den Meral Akşener ve Tuğrul Türkeş açıklaması

Aday listesini ilk açıklayan MHP oldu. Sabaha kadar süren çalışmalardan sürpriz kararlar çıktı. Partinin ağır isimlerinden Meral Akşener aday gösterilmedi. Ekmeleddin İhsanoğlu ile Durmuş Yılmaz ise listelerdeki yerini korudu. MHP – BBP görüşmelerinden de sonuç çıkmadı

MHP'den Meral Akşener ve Tuğrul Türkeş açıklaması

1 Kasım seçimleri için milletvekili aday listesini ilk açıklayan parti MHP oldu. Sabah saatlerine kadar süren çalışmalarda önemli kararlara imza atılan listeleri YSK'ya Genel Başkan Yardımcıları teslim etti.

Tuğrul Türkeş beklendiği gibi listeye alınmadı. Partinin ağır toplarından Murat Başesgioğlu ise adaylık başvurusu yapmadığı için listede yer verilmedi. MHP'nin sürpriz ise Meral Akşener oldu. Bahçeli, partinin önemli isimlerinden Akşener'i aday göstermedi. Haber, parti tabanında büyük rahatsızlığa yol açtı.

Danışmanı aracılığı ile yaptığı kısa açıklamada "Genel Başkanın takdiri" demekle yetinen Akşener, "Adaylığı kendi istemedi" iddialarına yanıt verdi. Bahçeli, Akşener'in adını 7 Haziran seçimleri sonrası Meclis Başkanlığı tartışmaları sırasında çizmişti.

Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Akşener neden aday gösterilmedi sorularına yanıt verdi. Oktay Öztürk şunları söyledi: "Milletçe çok zor bir dönemden geçtiğimizin farkındayız. Sadece Meral Hanım değil, bu bir nöbet değişimi, Dinlenirler vakti gelince yeniden devreye girerler. Çok fevkalede bir hadise olarak bakmıyoruz. Hiçbir özel nedeni yok. Bütün arkadaşlarımızın başvurusu vardı. Tuğrul Türkeş hariç. Partiden istifasına şaşırmadık. MHP'de kimse MHP'nin üzerinde değildir. Partimiz bizler yokken de vardı. Bizimle devam ediyor. Biz sizyasetten çekildiğimizde de devam edecek. Sayın Akşener 2007'de geldi. 2007'den öncede MHP vardı. Bu tip sorulara muhatap olmamıza da biz şaşırıyoruz. AKP'de de kurucular dinlenmeye çekiliyor. Bunlar olağan şeyler." Sinan Oğan'ın ihraç edildiği MHP listelerindeki tek sürpriz Akşener değildi. Milletvekilleri Musta Erdem, Ali Mustafa Uzunırmak, Şefik Çirkin, gibi isimler de aday gösterilmedi. Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı'da üstü çizilen isimler arasında.

Genel Başkan Yardımcılarının yanı sıra Ekmeleddin İhsanoğlu ve Durmuş Yılmaz'ın yerini koruduğu listelerde bir hata da yapıldı. Dilek Kiraz Deniz hem İstanbul hem Samsun'dan aday gösterildi.

MHP - BBP arasında yürütülen güçbirliği görüşmelerinden de bir sonuç çıkmadı. Devlet Bahçeli listelerle ilgili yaptığı açıklamada "1 Kasım'da Türkiye'nin yönetimine geleceklerini" söyledi.MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ulusalkanal.com.tr