CFR'den PKK'yı kurtarma raporu

ABD’nin dış politikasını belirleyen CFR “Kürtlerin Zamanı” başlıklı bir rapor yayınladı. Türkiye uzmanı Henri Barkey ve Steven Cook’un hazırladığı raporda, PKK karşı yürütülen mücadele "Türk-Kürt iç savaşı" olarak gösterildi. Raporda, Türkiye’den çözüm için PKK ile masaya oturması istendi.

CFR'den PKK'yı kurtarma raporu

ABD’nin dış politikasını yönlendiren Dış İlişkiler Konseyi CFR, “Kürtlerin Zamanı” başlıklı bir rapor hazırladı.

Türkiye uzmanları Henri Barkey ve Steven Cook’un hazırladığı raporda, Türkiye, İran, Irak ve Suriye’deki Kürtlerin son durumları hakkında veriler paylaşıldı. 4 ülkede de Kürtlerin asimilasyona ve zulme maruz kaldığını ve öldürüldüğü öne sürüldü.

PKK'nınbağımsızlık için mücadele ettiği vurgulanan raporda Türkiye'nin Güneydoğusu “Kürtlerin anavatanı” olarak gösterildi.

Irak ve Suriye Kürtlerini ABD’nin en güçlü müttefiklerinden biri olarak tanıtan raporda, Kürtlerin tarih boyunca bir devlet hayaliyle yaşadığı vurgulandı.

Raporda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK ile mücadelesi “Türk-Kürt iç savaşı” tanımıyla anlatılıyor, PKK ile hükümetin barış için müzakere etme ihtimalinin artık çok zor olduğu belirtiliyor.

“Kürtlerin Zamanı” adlı raporun öneri kısmında da Türk-Kürt iç savaşında Türkiye’yi dönüştürecek olan tek şeyin müzakereli çözüm olduğu ileri sürülüyor.

ulusalkanal.com.tr

pkk CFR