Ortadoğu barış planı ne anlama geliyor?

ABD ve İsrail'in Filistin işgalini meşrulaştırmayı öngören sözde barış planı tartışılıyor. Planın zamanlaması ve hedefi ne? Filistin davasında yol haritası ne olmalı? Türkiye, ABD ve İsrail karşıtı cepheye ağırlığını nasıl koymalı? Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Prof. Dr. Semih Koray'ın yanıtlarıyla işgal planın ayrıntıları ve olası sonuçları haberimizde..

Ortadoğu barış planı ne anlama geliyor?

ABD ve İsrail "Ortadoğu Barış Planı" adıyla Filistin'in işgalini öngören yol haritasını kamuoyuna duyurdu. Uzmanlar ise planın hedefine dikkat çekti, atılması gereken adımları sıraladı.

ABD Başkanı Donald Trump (Danıld Tıramp) ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Washington'da kameralar karşısına geçti. İki isim de Filistin'deki İsrail işgalini meşrulaştıran açıklamayı "Ortadoğu Barış Planı" ismiyle açıkladı.

Planla Kudüs'ün İsrail'in bölünmez başkenti olması hedefleniyor.

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Prof. Dr. Semih Koray'a göre planın hedeflerinden birisi de Ortadoğu'daki çatışmaların derinleştirilmesi.

Koray, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan eden ABD kararının kınanmasını da hatırlattı. Türkiye'nin benzer bir girişimi gündeme getirmesini istedi.

Sahaya hakim isimlere göre, Filistin davasını savunacak ABD ve İsrail'i yalnızlaştıracak yeni bir örgütlenmeye de ihtiyaç var.

ulusal.com.tr

abd türkiye ortadoğu