YSK Başkanı'ndan çok önemli açıklama!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'den iki önemli açıklama geldi. Güven, Ağrı'da yaşanan PKK saldırısının ardından güvenlik konusunda gerekli mercilere uyarı yaptıklarını söyledi. YSK Başkanı seçime katılan bütün partilerin eşit oranda hazine yardımı yapılması gerektiğini bunun için de görevin Meclis'te olduğunu vurguladı

YSK Başkanı'ndan çok önemli açıklama!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'den gündeme ilişkin 2 önemli açıklama geldi.

Okan Üniversitesinde öğrencilerle buluşan YSK Başkanı, Ağrı'da yaşanan PKK saldırısına ilişkin konuştu. Bölgede,sandık güvenliğinin sağlanması için ilgili mercilere uyarı yaptıklarını söyledi.

"Sıkıntılı yerler zaman zaman olabiliyor ama onunla ilgili güvenlik güçlerimizde ellerinden geleni yapıyorlar. Bölgesel bazda şu şurasıdır diyecek değilim ama tedbir alınması için ilgili mercilere biz talepte bulunduk."

Güven, sorumuz üzerine partilere hazineden yapılan seçim yardımı eşitsizliği ile ilgili değerlendirmeler yaptı. "Seçime katılma hakkı olan bütün partilere yardım verilmeli" dedi.

"Seçime katılma hakkına sahip siyasi partilerin de bir takım siyasi partiler gibi hazine yardımından faydalanabileceğini düşünüyorum. Ama parlamentonun işi benim işim değil. Sağlıklı seçime katılma hakkına sahip olan siyasi partilere verilirse iyi olur"

Seçim günü yaşanan elektrik kesintilerini ise esprili bir dille yanıtlayan Güven, bir çok ilçeye jenaratör alması için talimat verdiklerini belirtti.

HABER: HÜSNA SARIKAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU