HSYK'da Zekeriya Öz restleşmesi

HSYK, Savcı Zekeriya Öz hakkında soruşturma izni vermedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nın inceleme izni vermemesi hükmünü kaldırdı. Adalet Bakanı’nın böyle bir yetkisi olmadığını savunan HSYK 3'üncü Dairesi de kararın yok hükmünde olduğunu belirtti.

HSYK'da Zekeriya Öz restleşmesi

HSYK 3'üncü Dairesi bir kez daha savcı Zekeriya Öz hakkında soruşturma izni vermedi.

HSYK 3'üncü Dairesi, Öz hakkında inceleme başlatma taleplerini daha önce oy çokluğuyla reddetmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise yasadan kaynaklanan yetkisini kullanarak Öz hakkında inceleme izni verilmemesi hükmünü kaldırmıştı.

Bozdağ'ın bu kararının ardından, görevlendirilen müfettişler, Savcı Öz hakkında ciddi iddialar olduğunu belirtrek 3'üncü daireden bir kez daha inceleme talebinde bulundu.

Bunun üzerine HSYK 3. Dairesi, toplanarak talebi ele aldı. 7 üyenin tamamının katıldığı toplantıda 3. Daire’de görev yapan cemaate yakın olduğu belirtilen 5 isim, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın HSYK kararını kaldırma yetkisi olmadığına hükmetti ve kararın yok hükmünde olduğunu belirtti.

Dairedeki diğer 2 isim ise Savcı Öz hakkında inceleme kararı verilmesi gerektiğini söyledi.

17 Aralık soruşturmasının koordinatör savcısı Zekeriya Öz, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından tehdit edildiğini öne sürmüştü. Bu iddia üzerine Erdoğan şikayetçi olmuş ve Öz hakkında soruşturma talep etmişti.

ulusalkanal.com.tr