Zonguldak'ta iş durdu

İşçilerin taşerona karşı isyanı bu kez Zonguldak'tan yükseldi. Erdemir Fabrikası'na bağlı Liman İşletmesi'nde çalışan işçiler, taşeron firmanın verdiği düşük ücrete karşı iş bıraktı, aileleriyle birlikte önce işyerine sonra da belediyeye yürüdü.

Görüntüler Zonguldak'tan. İşçiler tam da kadroya geçmeyi beklerken, yeni bir taşeron firma çıktı, ücretler daha da düşürülmek istendi. Emekçiler de iş bıraktı, aileleriyle birlikte protesto yürüyüşü yaptı.

Olayın adresi Zonguldak Erdemir Fabrikası'na bağlı liman işletmesi. İşletmeyi devir alan firma düşük ücret teklif edince limanda çalışan 120 işçi iş bıraktı.

İşçiler, ellerinde pankartları, yanlarında aileleriyle yürüyüş yaparak olayı protesto etti. Önce, üyesi oldukları Türk Metal Sendikası'na yürüdüler.

İşçiler daha sonra Ereğli Belediye binasına yürüdü, ellerinde "taşeron ölümdür" pankartları ile belediyeyi protesto etti.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi de unutulmadı. Maden şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

ulusalkanal.com.tr