Cumhurbaşkanı Erdoğan Rus haber ajansına konuştu

Rusya ziyareti öncesi Rus basınına röportaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açılacağını söyledi. Erdoğan, Suriye konusunda ise "Ülkeye barışı getirme noktasında en önemli aktör Rusya Federasyonu’dur. Rusya ve Türkiye ile birlikte bu işi çözmeliyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rus haber ajansına konuştu

24 Kasım'da yaşanan uçak krizinin ardından Putin'le ilk temas için Rusya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus haber ajansı Tass ve devlet televizyonu Rossiya 24'e röportaj verdi.

"9 aylık süreçte Rusya ile birçok münasebetlerimiz devam etti." diyen Erdoğan, "Ekonomik alanda 100 milyar dolarlık hedefimiz vardı, bu aksamaya uğradı. Bazı dev projelerimiz aksamaya uğradı. Bunları yeniden ele alma fırsatımız olacağı gibi inanıyorum." dedi.

Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir sayfa açılacağını kaydeden Erdoğan, "Yeniden bir doğuş olarak, iki ülke arasında adeta yeni bir başlangıç olarak, yeni bir sayfanın açılması olarak bu ziyareti görüyorum. Sayın Vladimir’e, tüm Rus halkına şahsım ve Türk halkı adına kalbi selamlarımı gönderiyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, Rus pilotunu öldürenlerin cezalandırılıp cezalandırılmayacağına ilişkin soruyu ise "Pilotun ölümüne neden olan veya öldüren kişi biliyorsunuz şu anda cezaevinde. Yargı süreci devam ediyor, bunu özellikle vurgulamak isterim." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin olarak da "Şunu çok açık, net söylemem lazım. Suriye’ye barışı getirme noktasında artık en önemli adım, en önemli aktör birinci derecede Rusya Federasyonu’dur. Burada Rusya ve Türkiye beraber adım atmak suretiyle biz bu işi çözmeliyiz diye düşünüyorum." dedi.

Erdoğan, konuyla ilgili olarak Putin ile çok hassas bazı görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan Putin