Davutoğlu: HDP hatadan dönebilir

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni anayasa çalışmaları kapsamında Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Davutoğlu, "Muhalefet ile ortak bir zemin oluşturduk. Artık görev Meclis'indir" dedi. Başbakan Davutoğlu, HDP'nin de kurulacak anayasa komisyonunda bulunmasını istedi.

Davutoğlu: HDP hatadan dönebilir

Başbakan Davutoğlu Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı makamında ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa ve ve İçtüzük düzenlemesi sürecinde sorumluluğun Meclis Başkanlığına geçtiğini belirten Davutoğlu, , "yürütme olarak biz görevimizi yapıp muhalefetle ortak bir zemin oluşturduk, şimdi artık görev Meclis'in görevidir" dedi.

"Sivil anayasa vaadinde bulunmayan bir parti yok" diyen Başbakan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti. Başbakan anayasa uzlaşma komisyonunda her partinin eşit sayıyla temsil edileceğini kaydederek "Anayasa mutabakatla çıkarılması gereken bir metin, herkesin içine sinmesi gereken bir metin" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "HDP bir hata yaptı, ama şimdi Meclis Başkanımızın yapacağı çağrıyla hatadan dönebilir" sözleriyle de HDP'nin de anayasa uzlaşma komisyonunda yer alması gerektiğini belirtti.

Gazetecilerin HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Başbakan, "Eğer açık bir suç işleniyorsa,isyan çağrıları yapılıyorsa, milletvekili sıfatıyla teröristlere silah taşıyan varsa gereği yapılır." dedi.

ulusalkanal.com.tr