Cemil Bayık'tan Ayn el Arap açıklaması

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Ayn el Arap'ta yaşanan çatışmalarla ilgili açıklamalar yaptı. "Bugün Kobanê savaşını yürüten Türkiye’dir" diyen Bayık, Türkiye'nin Suriye'nin Kuzeyi'nde Kürt statüsü oluşmasını istemediğini belirtti. Bayık, Avrupa, Amerika, NATO'nun Türkiye’ye desteği kesitiğini söyledi.

Cemil Bayık'tan Ayn el Arap açıklaması

Suriye'nin Ayn el Arap bölgesinde IŞİD-PYD çatışması sürerken, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'tan yeni bir açıklama geldi. Bayık, ABD öncülüğünde kurulan koalisyona Türkiye'nin girmeyeceğini söyledi, "Suriye'nin Kuzeyi'nde Kürt statüsü oluşması Türkiye için hiç de istenmeyen bir durumdur" dedi.

"AKP KOALİSYONA GİRMEZ"

Bayık, "AKP koalisyona girmedi girmez. Çünkü Rojava’da da bir statü oluşursa Kuzey’deki Kürt statüsünü kabul etmek zorunda kalacak. Oysa ki Kuzey’deki Kürt statüsünü kabul etmek istemiyor. Onun için de, Rojava’daki Kürt statüsünü ortadan kaldırmak zorundadır. Eğer Rojava’da Kürtlerin statüsü olursa, yeni Suriye’nin şekillenmesinde de belli bir rolü olacaktır. Bu Türkiye açısından hiç de istenmeyen bir durumdur. Mutlaka bunun önüne geçilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Bugün Kobanê savaşını yürüten Türkiye’dir" diyen Bayık, IŞİD'in de Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’ni karargâh olarak kullandığını iddia etti.

Bayık, Avrupa, Amerika, NATO'nun Türkiye’ye desteği kesitiğini söyledi ve PKK’yı terörist listesine alan ülkelerdeki değişimlere dikkat çekti.

AKP suriye pkk kck cemil bayık