2777 terörist etkisiz hale getirildi! Köyler temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'in Beluşank ve Alıcı köylerini teröristlerden temizledi. Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 777 oldu. Afrin'deki PKK/PYD hedefleri havadan ve karadan vuruldu. Şeyh Hadid'in ardından Bafelyun'da da kontrol sağlandı. Operasyonlar kararlılıkla devem ediyor.

2777 terörist etkisiz hale getirildi! Köyler temizlendi

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı'nda bugün 45. güne girildi. Harekatın başlangıcından şu ana kadar 2 bin 777 terörist etkisiz hale getirildi.

Son 24 saatte ise 2 bin 777 teröristin 165'i öldürüldü. Türk ordusunun Afrin'de kararlı ilerleyişi devam ediyor. Beluşank ve Alıcı köyleri teröristlerden temizlendi.

Operasyonlarda Şeyh Hadid beldesi dâhil 7 yerleşim yeri ile Raco ve Cenderis’ten Afrin’e ulaşan yollar kontrol altına alındı.

Şeyh Hadid kırsalındaki Mustakan ve Arandi köylerini de PYD/PKK’dan temizleyen komandolar, örgütün batıdaki savunma hattını kırıp ilçenin batısında hâkimiyeti ele geçirdi.

Terörden arındırılan bölgelerde PYD’ye ait silah ve mühimmatlar bulundu. Teröristlerin bölgeden kaçarken tuzakladığı EYP ve mayınların imhası için çalışmalar başlatıldı.

Raco'nun doğusunda önemli mesafe kateden TSK, Hacı Halil ve Halilo köyleri ile yanındaki tepede kontrolü sağladı.

Afrin'in kuzeydoğusunda bulunan Bafelyun Dağı ve Köyü de terörden arındırıldı. Bölge F-16 savaş uçakları ve tankçı birliklerinin desteği ile 2 gün süren şiddetli çatışmalar sonucu temizlendi.

Cinderes'i 3 koldan kıskaca alan birlikler Afrin'e açılan kapı olan stratejik beldeye her an giriş yapabileceği bildirildi.

Harekât kapsamında terör örgütleri PKK/PYD ve IŞİD mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

KÖYLER TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin'in Beluşank ve Alıcı köylerini teröristlerden temizledi.

ulusal.com.tr

zeytin dalı harekatı tsk ÖSO