"Orantılı güç"

ODTÜ'de fidan dikme eyleminde gözaltına alınan 3 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Öğrenciler "Belediyenin açtığı yola yeniden ağaç dikmek için zincir oluşturmak ve çam fidanlarını elden ele vererek kamyonların geçişini engellemek"le suçlandı. 3 kişi hakkında 14 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

"Orantılı güç"

ODTÜ’deki ağaç katliamını protesto etmek için fidan diken öğrenciler hakkında dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, öğrencilerin 14 yıl 6 aya kadar hapsini istedi.

ODTÜ'deki ağaçların kesilerek içinden yol geçirilmesini protesto eden öğrenciler, 21 Ekim'de eylem yaparak kesilen ağaçların yerine fidan dikmişti.

Polisin gaz bombası, basınçlı su ve plastik mermiyle eyleme müdahalesinin ardından 3 kişi gözaltına alınmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, 3 kişi hakkında 2 yıl 6 aydan, 14 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti. İddianamede, İddianamede öğrenciler, "yanlarında getirdikleri çam fidanlarını elden ele vererek kamyonların geçişini engellemekle" suçlandı.

Polisin öğrencilere sert müdahalesi ise iddianamede "orantılı güç" ifadeleriyle yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

odtü hapis cezası iddianame