Eylem hazırlığındaki polis kıyafetli terörist yakalandı

İstanbul Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde polis kıyafeti giyerek keşif yapan ve silahlı saldırı hazırlığında olduğu öne sürülen bir DHKP-C'li tutuklandı. Teröristin, evinde yapılan aramalarda da polis kıyafeti ve sahte polis kimliği bulundu.

Eylem hazırlığındaki polis kıyafetli terörist yakalandı

Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde polis kıyafeti giyerek keşif yapan ve silahlı saldırı hazırlığında olduğu öne sürülen 1 DHKP-C'li terörist tutuklandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C'nin adliye binalarına yönelik yeni bir eylem hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine harekete geçti.

Yapılan çalışmalarda Anadolu Adliyesi'nin güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Kayıtlarda 16 Eylül Çarşamba günü polis kıyafetli bir kişinin adliyeye girdiği ve bir süre içeride gezindikten sonra binadan çıkarak taksiyle uzaklaştığı tespit edildi.

Ekipler taksinin gittiği güzergah boyunca yoldaki güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerdeki şüphelinin, DHKP-C üyesi olmaktan Emniyet'te kaydı bulunan Cemil K. olduğu belirlendi.

Ekipler, 18 Eylül Cuma günü Gebze'de bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda Cemil K. gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda da polis kıyafeti ve sahte polis kimliği bulundu.

Cemil K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

ulusalkanal.com.tr