Askeri kaynaklar: TSK'nın amacı Suriye'de PKK koridorunu önlemek

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın gidişatı ile ilgili net mesajlar verdi. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan askeri kaynaklar, Halep'in El Bab ilçesini YPG'nin almasına izin vermeyeceklerini söyledi. Fırat'ın batısında tek bir PYD'li kalmayacağını belirten kaynaklar, "Fırat'ın doğusundaki PKK yapılanmasına da sıra gelecek" dedi.

Askeri kaynaklar: TSK'nın amacı Suriye'de PKK koridorunu önlemek

Türkiye'nin güney sınırında "terör koridoru" kurmak isteyenlere Türk Silahlı Kuvvetleri net mesajlar gönderdi. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan askeri kaynaklar Fırat'ın batısında da doğusunda da PKK ve uzantılarıyla mücadele edeceklerini belirtti.

Aydınlık gazetesinden Masum Gök'ün haberine göre; ABD ile Rakka’da ortak operasyon tartışmalarına askeri çevreler temkinli yaklaşıyor. Aydınlık’a bilgi veren askeri kaynaklar “Rakka diye bir planımız yok. Bunun bu dönemde gündeme getirilmesini gereksiz buluyoruz. Bizim öncelikli gündemimiz Suriye’deki PKK koridorunu önlemek için El Bab’ın IŞİD’den geri alınması. Şu aşamada buna odaklanmış durumdayız” dediler. Geçen günlerde olası Rakka operasyonu sorulan Jandarma Genel Komutanı Org. Yaşar Güler de “İyi değerlendirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı. Güler’in bu sözleri “Asker Rakka’ya yönelik bir operasyona soğuk bakıyor” şeklinde yorumlanmıştı.

YPG EL BAB’A ADAM KAYDIRIYOR

Fırat Kalkanı Harekatı’yla önce Cerablus’u ardından da Çobanbey’i temizleyen TSK’nın, El Bab’a yönelik operasyonunun yavaş ilerlemesine de açıklık getiren güvenlik kaynakları şu bilgileri paylaştı: “TSK’nın uluslararası hukuktan yararlanarak Suriye’ye girmesindeki en önemli neden PKK koridorunu önlemek. PKK/YPG de bunun bilincinde. Onun için Afrin ve Münbiç’ten gruplar halinde El Bab’a doğru harekete geçtiler. Amaçları terör koridorunu güneyden birleştirmek. Yavaş ilerleyişin nedeni IŞİD’in bölgeye döşediği mayın ve el yapımı patlayıcı tuzakları. Önceki gün 43 el yapımı patlayıcı imha ettik. Bu durum El Bab’a yönelik ilerleyişi yavaşlatıyor.”

KARŞILAŞIRSAK YPG’Yİ VURURUZ!’

“Özgür Suriye Ordusu’na bağlı gruplar ile PKK/YPG’li teröristlerin El Bab’da karşılaşması halinde ne olur?” sorusuna güvenlik kaynakları şöyle yanıt verdi: “Açık ve net söylüyoruz. YPG’nin El Bab’ı almasına asla izin vermeyiz. El Bab’da ÖSO ve YPG’lilerin karşı karşıya gelmesi halinde YPG’yi vuracağız. Bu konunda hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Münbiç olsun, El Bab olsun buralarda bir tek YPG’li terörist barınmayacak!”

FIRAT’IN DOĞUSUNU KABULLENMİŞ DEĞİLİZ’

Fırat’ın doğusunda yer alan PKK kantonların geleceği konusunda da kesin konuşan güvenlik kaynakları “Öncelik Fırat’ın batısındaki PKK/PYD varlığını temizlemek ve koridoru önlemek. Fırat’ın doğusundaki kanton sistemini kabullenmiş değiliz. Her şeyin zamanı var. Fırat’ın doğusundaki PKK yapılanmasına da sıra gelecek. Bunun nasıl olacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz” diye konuştu.

TANKLARIMIZ NEDEN VURULUYOR?

Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’ye giren Türk tanklarına yönelik IŞİD ve YPG’li teröristler tarafından saldırılar arttı. Güvenlik kaynakları bu saldırıların artmasının nedenini şöyle anlatıyor: “Tanklarımızın bulunduğu bölge çok düz bir alan, bu da teröristlerin işini kolaylaştıran bir unsur. Bu düzlük alandan yararlanarak akşam saatlerinde sızma yaparak bu saldırıları gerçekleştiriyorlar. Hem IŞİD’in elinde hem de PYD’nin silahlı kolu YPG’nin elinde çok sayıda anti tank füzesi var. Ancak buna yönelik önlemleri artırdık.”

ulusalkanal.com.tr