İran'da düşen özel Türk uçağı için uçan balon iddiası

İran'da 11 kişinin hayatını kaybettiği uçağın düşüş nedeni araştırılıyor. Fakat uçak için uçan balon iddiası ortaya atıldı. İşte detaylar

İran'da düşen özel Türk uçağı için uçan balon iddiası

11 kişinin yaşamını yitirdiği uçağın düşüş nedeni karakutunun incelenmesinin ardından ortaya çıkacak. Ancak uçağın düşüş nedeniyle ilgili çeşitli olasılıklar bulunuyor. Uzmanlar, en yüksek ihtimalin motorlardaki güç kaybı, kötü hava şartları, buzlanma, mekanik arıza, kabin basıncında yaşanan sorun olabileceği görüşünde. Ancak tüm bunlar ihtimaller ve asıl neden karakutunun incelenmesiyle belli olacak.

UÇAN BALON İDDİASI

Uçağın yanarak düştüğü bilgisi, akıllara Mina Başaran'ın kabinde elinde helyum dolu balonlarla çektirdiği fotoğrafı getirdi. Fotoğrafın o uçuşta olup olmadığı bilinmiyor.

Habertürk'ün bu ihtimali sorduğu Sivil Havacılık Kaptanı ve Eğitmeni Bahadır Altan şu değerlendirmeyi yaptı:

"Havadayken bu tip gazlar 2-3 kat genleşir, balonun yüksek basınçta patlamış olması muhtemel ama tek başına helyumla dolu balonların patlaması vb. bir şey düşme nedeni olamaz. Ancak kabinde paniğe neden olabilir. Kabin basıncında bir düşüşü tetiklemiş olabilir. Görgü tanıkları, patlama ve yangın gördüklerini söyler. Pek itibar etmemek gerek. Kabin görevlileri uçuş sırasında balonun sokulamayacağını bilirler."

ulusal.com.tr

iran Türk uçağı Başaran Holding