Anadolu Efes ile Olympiakos 27. randevuda

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes ile Yunanistan'ın Olympiakos takımı yarın İstanbul'da karşı karşıya gelecek. İki takım, Avrupa kupalarında 27'nci kez mücadele edecek.

Anadolu Efes ile Olympiakos 27. randevuda

Anadolu Efes, Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde yarın Yunan ekip Olympiakos'u ağırlayacak.

İki ekip, Avrupa arenasında daha önce 26 kez karşılaştı. Lacivert-beyazlılar, tamamı Avrupa Ligi'ne dahil, 7'si çeyrek finalde, 3'ü Top 16 turunda, 16'sı da 1'inci turda olmak üzere, bu maçların 12'sinden galibiyetle ayrıldı, 14'ünü yitirdi.

Geçtiğimiz sezon Anadolu Efes ile Olympiakos, play-off çeyrek final turunda karşı karşıya geldi. Lacivert-beyazlılar, 5 maçlık seriyi 3-2 kaybederek, Dörtlü Final'in kapısından dönmüştü.

Taraflar arasında bu sezon Top 16 turunda Atina'da yapılan maçta Yunan ekibi 78-60'lık skorla galip geldi.

Efes Pilsen olan adını iki sezon öncesi Anadolu Efes olarak değiştiren Türk temsilcisi, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetlerinden birisini yarınki rakibi Olympiakos karşısında aldı.

İki takım arasında 9 Aralık 2004 tarihinde Atina'da yapılan Avrupa Ligi maçını 110-59'luk skorla kazanan lacivert-beyazlılar, 35 yıllık Avrupa kupaları serüvenindeki en çarpıcı sonuçlardan birisine imza attı.

ulusalkanal.com.tr