O önerge kabul edilmedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP'nin çağrısı üzerine terör gündemiyle toplandı. Meclis Araştırma komisyonu önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi

O önerge kabul edilmedi

CHP'nin çağrısı üzerine "terör" gündemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu olağanüstü toplandı.

Meclis Başkanvekili Şafak Pavey yönettiği oturumda CHP'nin terör olaylarına ilişkin araştırma komisyonu kurulması önergesi kabul edilmesi.

Kürsüye ilk olarak hükümet adına söz alan Bülent Arınç çıktı. 12 yıldır AKP hükümetinde açılım sürecinde önemli adımlar atıldığını söyleyen Arınç, sürecin devam edip etmeyeceği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan farklı konuştu.

Sürecin kırılma noktalarından birinin de 6-8 Ekim olayları olduğunu belirten Arınç, 7 Haziran'dan sonra da kanunsuz girişimler yapıldığını söyledi.

Bu sözlere HDP adına Osman Baydemir yanıt verdi. "Savaş isteyenlerin restine rest ile karşılık vermeyeceğiz" dedi. Sürecin bu noktaya gelmesinden Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

CHP adına da Murat Özçelik konuştu. Özçelik, açılım sürecinin Meclis çatısı altında sürdürülmesini savundu.

MHP adına konuşan Ümit Özdağ da Erdoğan ile Davutoğlu arasında açılım siyaseti konusunda farklılığa dikkat çekti. Açılım sürecinin devam edemeyeceğini vurguladı.

Ardından oylamaya geçildi. AKP'li ve MHP'llerin oyuyla araştırma komisyonunun kurulması reddedildi.

Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi toplandı