Nazlı Ilıcak tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 17 kişi tutuklandı. Haklarında gözaltı kararı bulunan firarilerin evlerinde de C-S ve K serisi 1 dolar bulundu.

Nazlı Ilıcak tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü soruşturmasının basın ayağında gözaltına alınan, aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 21 kişiden 17'si tutuklandı.

Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hâkimliği, tutuklama kararında Ilıcak ve diğer isimleri “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”, “Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek”, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”la suçladı.

Gözaltına alınan Arda Akın ve Yakup Sağlam adli kontrol şartıyla, Bülent Mumay ile Mehmet Gündem ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında yer alan Nazlı Ilıcak ve Hanım Büşra Erdal gece 1'de Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz kurumuna konuldu.

Bu arada firariler Metin Yıkar, Bülent Ceyhan ve Abdullah Abdülkadiroğlu'nun evlerinde yapılan aramalarda "C, S ve K" serisi 1 dolarlar bulundu.

ulusalkanal.com.tr