Hürjet'te ön tasarım tamam

S-400 ve F-35'lerin yarattığı gerilim, yerli ve milli uçakların, Türk Hava Savunmasına kazandırılması konusunu gündeme taşıdı. Bu bağlamda, Türkiye'nin Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı Projesi olan Hürjet'in tasarım ve üretim aşamaları yakın takibe alındı. Hürjet, "Ön Tasarım Gözden Geçirme" aşamasını başarıyla geçti.

Türkiye'nin ilk süpersonik jet eğitim uçağı projesi, Hürjet. Türk Hava Kuvvetleri ve uluslararası pazarın kısa dönemdeki ihtiyaçları hedef alınarak başlatıldı.

Aradan geçen iki sene, ve özellikle son günlerin S-400 ve F-35 gerilimleri, Türkiye'nin yerli ve milli hava savunmasına ne kadar çok ihtiyacı olduğunu kanıtladı.

Hürjet'in, tasarımına başlanması için, "Ön Tasarım Gözden Geçirme" aşamasını başarıyla geçmesi bekleniyordu.

Her biri kendi alanında uzman, yerli ve yabancı bağımsız gözlemcilerin hakemliğinde, projenin kritik tasarım aşaması onaylandı.

Hürjet'in tasarımının 2020 yazında tamamlanması planlanıyor. 2021 yılının Aralık ayında prototipinin hangardan çıkarılması ve 2022 yazında ilk uçuşa hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Uçağın bir de silahlı varyantı olacak.

Hürjet, tüm özellikleri ve donanımlarıyla jet tekamül eğitim, harbe hazırlığa geçiş eğitimi, hafif taarruz, silahlı ve silahsız hava devriyesi, akrobatik gösteri uçağı rollerini üstlenecek.

ulusal.com.tr