Teslim olan PKK'lı tek tek itiraf etti

Ulusal Kanal, güvenlik güçlerine teslim olan bir teröristin çarpıcı itiraflarına ulaştı. Bahoz Ahmet kod adlı terörist, PKK’nın hazırlıklarını, örgüte para akışının nasıl yapıldığını, sözde öz savunma birliklerinin nasıl oluşturulduğunu tek tek itiraf etti TSK karşısındaki çaresizliklerini anlattı. İşte o itiraflar…

Teslim olan PKK'lı tek tek itiraf etti

Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütünün yuvalarını vuruyor, bombardımandan korkup kaçan teröristler teslim oluyor.

Güvenlik güçlerine teslim olan Bahoz Ahmet kod adlı terörist itirafçı oldu ve PKK’nın savaşa nasıl hazırlandığını tek tek anlattı.

İtirafçı Bahoz Ahmet kod adlı terörist, açılım sürecinden faydalandıklarını belirtti. Suriye’de sokak çatışmasıyla kazandıkları tecrübeleri ile TSK’yı mağlup edebileceklerine inandıklarını ancak TSK karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.

İtirafçı PKK’nın para finansmanları ile ilgili de önemli bilgiler paylaştı. İtirafçı, Türkiye ve Avrupa’daki vatandaşlardan para topladıklarını, Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye kaçakçılık yapan kişilerden de önemli miktarda malzeme ve para aldıklarını açıkladı. İtirafçı TSK operasyonlarıyla kendilerine 3-4 yıl yetecek erzağın hava bombardımanıyla imha olduğunu da belirtti.

Bölgedeki iş adamlarından kazandıkları kar payının yüzde 10’nu vergi olarak aldıklarını belirten itirafçı terörist, vergi vermeyen iş adamlarının iş makinelerini yaktıklarını söyledi.

İtirafçı PKK'lı örgütün halk ayaklanması için yaptığı çalışmalara da değindi. Bu konuda da beklediklerini bulamadıklarını ifade etti.

“Sokak savaşında kullanılmak üzere … ilçesinde bulunan gençlik yapılanmasına 200 adet pompalı tüfek, Kaleşnikof tüfekler ve fişekler dağıtıldı. Bunlar genelde Örgütün o ilçede kendisine karşı gelenlerin zorla boşalttırdığı evlere depolandı. Yakın geçmişte bazı ailelerin evine zorla silah ve mühimmat koyduk. Ertesi gün kaçtıklarını gördük. Halk yanımızda durmuyordu, açılan hendek ve kurulan barikatlar en çok bizim oradaki insanımızı rahatsız etti ve Örgüte tepkiler arttı. Bazı kaçan aileler mahallelerindeki depoların krokisini çizip polise, askere vermişler.”

Terörist öz savunma birimleri adını verdikleri grupların amaçlarını da sıraladı. “PKK gençlik yapılanması YPG-H yapılanmasının amacı, PKK/KCK tarafından verilen talimat doğrultusunda şehirlerde toplumsal olay çıkartarak kaos ortamı oluşturmaktır." dedi.

ulusalkanal.com.tr