F Tipi Şefi açığa alındı

Fethullahçı polis şefi Mutlu Ekizoğlu açığa alındı. Yasadışı telefon dinlemesi ve bu kayıtları arşivlemekle suçlanan Ekizoğlu, Ergenekon, Balyoz ve Şike gibi birçok tertip davasında Emniyet'te kritik rol oynamıştı.

F Tipi Şefi açığa alındı

Fethullahçı örgülenmenin Emniyet'teki en önemli isimlerinden Mutlu Ekizoğlu açığa alındı.

Mutlu Ekizoğlu'nun silahına ve polis kimliğine el koyudu. Fethullahçı polis şefi Ekizoğlu açığa alınma gerekçesi ise, yasadışı telefon dinlemesi ve imha edilmesi gereken telefon kayıtlarını arşivlemek.

Karar, Mülkiye ve Polis Başmüfettişlerinin Ekizoğlu'nun görev yaptığı İstanbul ve Siirt'te yürüttükleri incelemeler sonunda alındı. Mutlu Ekizoğlu'nun görev yaptığı dönemlere ait yasadışı telefon dinlemeleri ve imha edilmesi gereken telefon kayıtlarının arşivlendiği saptandı. Bunun üzerine hakkında idari ve adli soruşturma başlatılan Mutlu Ekizoğlu önceki gün açığa alındı.

İstanbul'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, daha sonra da Organize Suçlarla Mücadele Şube'den sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan Ekizoğlu'nun ismi tartışmalarla anıldı.

Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy ve Şike gibi birçok tertip soruşturmalarında kritik rol oynadı. Ekizoğlu, bu soruşturmaların beyni konumundaydı.

Mutlu Ekizoğlu, Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınması sırasında polisler tarafından çekilen görüntüleri basına sızdırdı. Ergenekon operasyonları sırasında da 'özel hayatı' ilgilendiren telefon kayıtlarını polis fezlekesine koydu.

Bütün bu tertiptlere rağmen Mutlu Ekizoğlu terfi etti, Siirt'e İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen Balyoz polis Şike Mutlu Ekizoğlu