Trump'ın açıklamasının ardından Pentagon harekete geçti

Türkiye'nin gündemi sıcak. Ancak öncelik Fırat'ın Doğusunda. Cumhurbaşkanı ve Milli Savunma Bakanı bunu sık sık dile getiriyor. Türkiye'nin operasyon mesajlarına ABD'den yanıt geldi. Pentegon sözcüsü, "Türkiye'nin planlarının farkındayız, durumu yatıştırmak için Türkiye ve SDG ile temas halindeyiz" dedi.

Türkiye için tehlike oluşturan Fırat'ın doğusu, Türkiye'nin birinci gündem maddesi. Operasyon mesajları peş peşe geliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat'ın doğusunu pazar günü vurdu. Türkiye bu konuda hazırlığını tamamladı. Bu gelişmeler ABD Savunma Bakanlığı'nı endişelendirdi.

Pentagon sözcüsü Sean Robertson, öncelikle hedefin IŞİD olması gerektiğini, durumu yatıştırmak için görüşme yaptıklarını söyledi.

Bu fotoğraf kareleri de bir kez daha PKK- ABD işbirliğini gösterdi. Vatan'ın haberine göre YPG/SDG’nin askeri operasyonlarının başına ABD tarafından Çiya Kobani kod adlı Azad Simi getirildi.

PKK'lı Simi daha önce ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel’le görüşmüştü. Simi, Temmuz ayında tekrar ortaya çıktı. Bu kez koalisyonunun en üst düzey ABD’li komutanı General Paul E. Funk ile helikopterde yapılan incelemeye katıldı.

Azad Simi, Deyrizor yakınındaki IŞİD'lilere yönelik operasyonlarını yönetecek.

ulusal.com.tr

abd pentagon