F Tipi binlerce kişiyi keyfi olarak dinledi

F Tipi Örgüte yönelik operasyonlarda, özel hayata ilişkin görüşmelerin yer aldığı 12 bin sayfalık dosya ele geçirildiği öne sürüldü. Dosyanın, soruşturma savcısı İrfan Fidan tarafından özel muhafaza altına alındığı belirtildi.

F Tipi binlerce kişiyi keyfi olarak dinledi

F Tipi örgüt üyeleri binler kişiyi keyfi olarak dinledi, mahrem görüşmeleri kayıt altına aldı. O kayıtların, F tipi Örgüt operasyonunda ele geçirildiği iddia edildi.

Yasadışı dinleme ve casusluk soruşturmasında aralarında siyasetçiler, sanatçılar, işadamları ve akademisyenlerin bulunduğu binlerce kişinin özel hayatı ile ilgili görüşmelerin hiç bir suç unsuru taşımamasına rağmen kayıt altına alındığı tespit edildi.

Akşam gazetesinin haberine göre; kayıtların yer aldığı dosya 37 klasör ve 11 bin 942 sayfadan oluşuyor. Soruşturma savcısı İrfan Fidan özel hayatlarla ilgili görüşmeleri, özel bir yerde muhafaza altına aldı. "Devletin en üst yönetiminin dinlediğine" vurgu yapan Savcı Fidan "suç unsuru içermeyen bu kayıtlar mağdur hakları yönünden sakıncası nedeniyle itina ile muhafaza edilmektedir" dedi.

ulusalkanal.com.tr