TÜBİTAK'tan şok Balyoz raporu

TÜBİTAK, içinden Suga, Oraj, Sakal gibi planlarının çıktığı, Balyoz davasına temel olan 5 No’lu DVD’de, sistem saati geri alınmış bilgisayardan veri aktarımı yapıldığını tespit etti.

TÜBİTAK'tan şok Balyoz raporu

Vatan gazetesinden Çağdaş Ulus'un haberine göre, Poyrazköy Davası’nın görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, TÜBİTAK bir rapor gönderdi. Davanın en önemli delilleri arasında görülen 5 No’lu harddiskle ilgili hazırlanan raporda, saati geri alınmış bilgisayardan yapılan dosya aktarımlarına dikkat çekildi.

ARSENAL 'ŞÜPHELİ' DEMİŞTİ

5 No’lu harddiskin içinde; Suga, Oraj, Sakal gibi Türk jetinin düşürülmesinden cami bombalanmasına kadar birçok planın yazıldığı belgeler bulunuyordu. Şüpheli avukatların da bu harddiske sonradan bu verilerin yüklendiğini iddia ediyordu. Hatta şüpheli avukatlarından Hüseyin Ersöz, Mayıs 2012’de Amerikan Kriminal şirketi Arsenal’e harddiskin örneği gönderilerek rapor hazırlanması istenmişti. Arsenal de inceleme sonunda harddiske, sistem saati geri alınmış bir bilgisayara bağlanarak kopyalanan belgeleri tespit etmişti.

BALYOZ HAKİMİ DİKKATE ALMADI

Fakat Balyoz davasına bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi Arsenal’in raporunu değerlendirmedi. Avukatların, “TÜBİTAK’tan bilirkişi harddiski incelesin” talebini de kabul etmedi. Dava sonunda da çok sayıda asker hapis cezasına çarptırıldı.

POYRAZKÖY TUBİTAK'A YOLLADI

Ancak Poyrazköy’e bakan 12. Ağır Ceza Mahkemesi bu şüpheyi gidermek için TÜBİTAK tarafından 5 No’lu hardiskin incelenmesini uygun gördü. TÜBİTAK uzmanları Erdem Alparslan, Burak Akoğuz ve Osman Pamuk tarafından ön rapor hazırlandı. Raporda harddisk’te anormal bir durumun rastlanmadığı dile getirildi.

ANA RAPOR TAMAMLANDI

İlk raporun üzerinden 2 ay sonra raporun tamamı mahkemeye gönderildi. Kapsamlı raporda, önemli saptamalar yer aldı. Bu saptamalar arasında en dikkat çekenleri ise internet ortamında kullanılmayan hardisk’e virüs bulaşması ve tarihi değiştirilen bilgisarda hazırlanan dosyanın harddiske aktarılması oldu.

AVUKAT ERSÖZ: YENİ DELİL ORTAYA ÇIKTI

Avukat Hüseyin Ersöz, Balyoz sanıklarının da 10. Ağır Ceza Mahkemesine TUBİTAK’ın raporunu sunarak davanın yeniden görülmesini talep edeceklerini söyledi. Ersöz, ‘Hüküm verilen davaların yeni bir delilin ortaya çıkmasıyla yeniden yargılama yapılabileceği’ hükmüne dayanarak Balyoz Davasını gören mahkemeye başvurup yeniden yargılama talebinde bulunacaklarını açıkladı.

RAPORDAN ÇARPICI İFADELER

"SAATİ GERİ ALINMIŞ BİR PC AKTARIMI"

“5 No’lu diskin DATA bölumündeki “masaüstu” dizininde bulunan “yasemin.ppt” dosyasının üst verileri incelendiğinde son değiştirme zamanının 20 Haziran 2003 10:00:28 olduğu, incelemeye konu olan diske 20 Haziran 2008 saat 10:27:39’da taşındığı, en son erişim zamanının ise 9 Temmuz 2009 saat 09:39:05 olduğu görülmektedir.”

"İNTERNETE HİÇ BAĞLANMADI"

“Harddiskin intenete hiç bağlanmadığı tespit edilmiştir. 28 Haziran 2009 tarihinden sonra, sistem saati daha eski olan bilgisayarlardan harddiske bazı dosyaların yüklendiği gözlendi. Bu da kullanıcının dosya alışverişi yaptığı bilgisayarlar arasında sistem saati güncel olmayan bilgisayarların olma ihtimalini kuvvetlendirmiştir.” Raporda, World dosyalarındaki tarih karmaşalarının da bu nedenle olabileceğine dikkat çekildi.

"KENDİNİ YENİLEYEN VİRÜS"

“5 no’lu harddiskte güncel anti virüs yazılımlarıyla yapılan virüs taraması sonucunda iki tür zararlı yazılımın olduğu tespit edilmiştir. Bu zararlı yazılımlar Microsoft tarafından Win32/Ahkarun.A62 ve Win32/Taterf63 olarak adlandırılmıştır. Bu zararlı yazılımların sistemde uzun bir süre aktif olarak çalıştığı ve sistem kapatılana kadar da silinmediği anlaşılmaktadır. Ayrıca bu virüsler kendini yenileme özelliğine de sahiptir.”

UZMANLAR YORUMLADI

Uzmanlar bu raporla soru işaretlerinin artığını ifade ediyor: “Bu tespitler Donanma Komutanlığı Askeri Bilirkişi raporuyla birlikte değerlendirildiğinde manipulasyon çok açık gözüküyor. Raporun 27’nci sayfasına göre diske son kullanılma tarihinden sonra dosyalar kopyalandığının tespit edildiği açıkça belirtiliyor. İncelenen diskte suç unsuru içeren dosyaların tamamının sahibi BUILTIN Administrators. Bu da suç unsuru dosyaların ikincil disk olarak kullanılarak kopyalandığına işaret ediyor. Diskin ikincil disk olarak kullanıldığının diğer bir ispatı da raporun virüsün kendisini yedeklediğini yazması. Bu otomatik yedekleme işlemi tarihin ileri -geri alınması sebebiyle ve takıldığı makinede anti-virüs yazılımı olmadığı için defalarca tekrarlanıyor.”

(Belgeler hurriyet.com.tr'den alınmıştır)

ulusalkanal.com.tr

Balyoz tübitak harddisk