Venezuela 7.3 büyüklüğünde depremle sarsıldı

Venezuela'nın kuzeydoğu sahillerini etkileyen 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Venezuela İçişleri Bakanı Néstor Luis Reverol, ilk belirlemelere göre depremde can kaybı olmadığını, ancak yaralıların ve maddi hasarın meydana geldiğini bildirdi.

Venezuela 7.3 büyüklüğünde depremle sarsıldı

Venezuela'da 7.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem ülkenin kuzeydoğu sahillerinde etkili oldu.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumundan (USGS) yapılan açıklamada, Venezuela'nın kuzeydoğu sahilini vuran ve başkent Caracas'tan da hissedilen depremin 7.3 şiddetinde olduğu belirtildi.

Depremin merkez üssü ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Yaguaraparo kentinin 20 kilometre kuzeybatısı olarak belirlendi. Depremin, yerin yaklaşık 123 kilometre altında meydana geldiğini kaydedildi.

Venezuela İçişleri Bakanı Néstor Luis Reverol, ilk belirlemelere göre depremde can kaybı olmadığını açıkladı, yaralıların ve maddi hasarın meydana geldiğini belirtti.

Bakan Reverol, sükunet çağrısı yaptı, depremle ilgili güncel bilgi vereceklerini söyledi. Türkiye'den de depreme ilişkin dayanışma çağrısı geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "depremde şimdiye kadar can kaybı ve ya yaralı olmaması tesellimizdir" denilirken Türkiye'nin, ihtiyaç duyulabilecek her türlü yardımı yapmaya hazır olduğu vurgulandı.

ulusal.com.tr