AK Parti Sözcüsü Çelik'ten HDP çıkışı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkan Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda başta Pençe-Kartal Harekatı ve salgın konuları olmak üzere iç ve dış gelişmeler ele alındı. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pençe harekatından, Ayasofya tartışmalarına, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten HDP çıkışı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in gündeminde öncelikli olarak Irak’ı kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan Pençe-Kartal operasyonu vardı. Çelik, operasyonla, terör örgütlerinin bölgedeki saldırı alanlarının yok edildiğini belirtti.

Libya’daki gelişmelerin de yakından takip edildiğini ifade etti Ömer Çelik. Türkiye’nin, askeri ve siyasi alanlarda Libya’ya desteğini sürdüreceğini vurguladı.

Çelik'in gündeminde Ayasofya ile ilgili tartışmalar da vardı. Çelik, CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu’nun, “Sultanahmet Camii de müze olsun” yönündeki açıklamasına sert tepki gösterdi.

HDP’nin Ankara yürüyüşü ile ilgili bir soru sorulması üzerine Ömer Çelik, "Kürt gençlerini lejyoner yapmak isteyenler barış ve demokrasi kelimelerini istismar ediyorlar" dedi.

ulusal.com.tr

hdp AK Parti Sözcüsü Çelik