Genel Merkez Olağanüstü kurultay davasında savunma yapacak

MHP'de muhaliflerin olağanüstü kurultay talebini yargıya taşımasına karşı Genel Merkez savunmasını hazırladı. Mevcut yönetim mahkemeye yapacağı savunmada tüzükte yazılı olan "kurultay çağrılabilir" ifadesinin kesin bir hüküm içermediğini belirtecek, kurultay çağrısı yapma zorunluluğunun olmadığını öne sürecek.

Genel Merkez Olağanüstü kurultay davasında savunma yapacak

MHP'de muhaliflerin olağanüstü kurultay talebiyle yargıya başvurmasına karşı MHP Genel Merkezi savunmasını hazırladı.

Genel Merkez bugün, Ankara Sulh Ceza Mahkemesi’nin "davaya hazırlık" tutanağına yanıt verecek.

MHP yönetiminin, olağanüstü kurultay çağrısına karşılık en büyük kozu parti tüzüğündeki "kurultaya çağrılabilir" ifadesi olacak. Mahkemeye "çağrılabilir" ifadesinin kesin bir hüküm içermediği belirtilecek. Mevcut yönetim böylece muhaliflerin bu ifadeleri dayanarak olağanüstü kurultay yapmak istemesini sonuçsuz bırakmayı hedefliyor.

Parti yönetimi dilekçede, olağan kurultay sürecinin ekim ayında başlayacağını da vurgulayacak, "olağanüstü kurultaya gerek olmadığını" ifade edecek.

Öte yandan başını Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın çektiği muhaliflerde de hareketlilik var. Meral Akşener, Aksaray'a yaptığı ziyarette MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye seslendi, "çağrımıza yanıt vermenizi hala bekliyoruz" dedi.

Genel Başkan adaylarından Koray Aydın da Trabzon’da yaptığı açıklamada Meral Akşener'in kendisi lehine çekilebileceğini savundu.

ulusalkanal.com.tr