Hurdalardan benzinli araç

Hakkari Yüksekova'da yaşayan inşaat ustası Mehmet Şerif Karahan topladığı hurda malzemelerden benzinli araç yaptı. İnşaat ustası Karahan "Bayrak1" adını verdiği aracıyla deneme sürüşü de yaptı.

Hurdalardan benzinli araç

Sanayiden hurda malzemeler toplamaya başladı, planını çizdi, çalışmalara başladı. 1 buçuk yıl sonra da ortaya bu araç çıktı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşaat ustasıMehmet Şerif Karahan, hurda malzemelerden benzinli çalışan araç yaptı.

1,5 yıl önce kendi aracını yapmaya karar veren Karahan, sanayiden topladığı hurda malzemelerle atölyeye dönüştürdüğü arkadaşının garajında çalışmaya başladı.

Çalışmalar sonrası 25 beygir gücünde 20 litre benzinle 150 kilometre giden aracı tamamladı.

Karahan, "Bayrak1" adını vererek Türk bayrağı, Atatürk resmi ve imzası ile süsledeği aracıyla deneme sürüşü yaptı.

Karahan, "İki kişilik olan aracın ileri ve geri vitesleri var. Ağırlığı 700 kilogram. 60 kilometre hız yapabiliyor. 600 cc ve 25 beygir gücünde. Bu aracı 1,5 yıldır yapmaya çalışıyordum. İnşaatlarda kazandığım parayı bu araca harcadım. İmkanlarım kısıtlı olmasına rağmen yılmadım. Arkadaşım da bana yardımcı oldu. Teknofest'e yetiştirmeyi amaçlıyordum ancak yetiştiremedim'' dedi.

İnşaat ustası olan Mhmet Şerif Karahan, imkanı olursa neler yapacağını da açıkladı.

Mehmet Şerif Karahan, daha önce evinin bahçesinde, Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı ile 15 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğine savaş uçağının kardan maketini yapmıştı.

Karahan, geçen yıl da kızı Hira'nın hayalini gerçekleştirmek için Anıtkabir ve Aslanlı Yol'un kardan maket çalışmasına imza atmıştı.

Hakkari Sanayi Mehmet Şerif Karahan İnşaat ustası