Diyarbakır'da Hani, Çınar ve Mermer saldırılarının failleri öldürüldü

PKK'nın kırsalda da şansı kalmadı. Diyarbakır'ın Silvan ilçe kırsalına düzenlene operasyonda 8 PKK'lı öldürüldü. Öldürülenler arasında örgütün Diyarbakır sorumlusu ve güvenlik görevlilerine bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen PKK'lılar da bulunuyor.

Diyarbakır'da Hani, Çınar ve Mermer saldırılarının failleri öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'ya kırsalda da göz açtırmıyor, eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 8 terörist öldürüldü.

Diyarbakır'ın Silvan ilçe kırsalında tespit edilen PKK hedeflerine F-16 savaş uçakları tarafından hava harekatı düzenlendi. Operasyonda PKK’ya ait hedefler imha edildi.

Taarruz helikopterleri de teröristlerin bulunduğu bölgeyi yoğun ateş altına aldı. 8 PKK'lı öldürüldü, aralarında Çınar İlçe Emniyet Amirliği'ne, Sur Mermer jandarma Karakol Komutanlığı'na, Diyarbakır merkezinde polis servis aracına, Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı saldırıları yapan teröristler de bulunuyor.

PKK operasyonla ağır darbe aldı, örgütün Diyarbakır sorumlusu 'Bager Cudi' kod adlı Ramazan İmen ile 2 bombacısı da öldürülenler arasında.

Teröristlerin üzerinde 9 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet el bombası ve kılıfı, 4 adet roket atar mühimmatı, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet gece görüş gözlüğü, 5 adet EYP düzeneği, 14 adet tabanca mühimmatı, 1 adet uydu almaç-göndermeç (telsiz) ele geçirildi.

Olay bölgesinde yapılan arazi arama taramasında ise bir sığınak bulundu. Sığınak içerisinde 7 adet EYP olarak hazırlanmış mutfak tüpü, 70 KG amonyum nitrat, eyp yapımında kullanılan koli bantları ile kazma ve kürek bulundu.

Muş'un Hasköy ilçesi kırsalında TSK operasyonunda öldürülen "Hemgin Koçer" kod adlı teröristin, PKK'nın "en tehlikeli mayıncısı" olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı aranan teröristler listesinde 1 milyon lira ödüllü "Yeşil" kategoride yer alan terörist 18 yıldır PKK'nın dağ kadrosunda faaliyet yürütüyordu.

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır öldürüldü hani saldırısı Çınar saldırısı