Gökçek sorunu çözdü!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi'nde krize yol açan Kentsel Dönüşüm sorununa çözümü Vadiyi satmakta buldu. Bölgedeki arsalar satışa çıkarıldı. Gökçek, böylece hem belediye ile kavgalı arsa sahiplerinden kurtulmayı hem de belediyenin maddi açıklarını kapatmayı amaçlıyor.

Gökçek sorunu çözdü!

Ankara'nın yıllardır çözülemeyen ve zaman zaman silahlı çatışmalara da neden olan Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi sorunu sonunda çözülüyor. Ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tarzı biraz farklı. Çünkü Gökçek, çözümü Dikmen vadisini satışa çıkarmakta buldu.

Bölgede, kentsel dönüşüm kapsamında yapılmak istenen yıkımlar, bölge halkıyla gerginliklerin yaşanmasına neden oluyordu.

Murat Karayalçın’ın belediye başkanlığı döneminde başlayan, Melih Gökçek’in yıllardır çözemediği Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi sorunu için Gökçek her fırsatta tarih vererek "Artık yıkcağız" açıklaması yapıyordu.

Ancak çözüm bir türlü bulunamayınca sorun da yeni bir boyut kazandı. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; Gökçek Dikmen Vadisi'nin bir bölümünü satışa çıkardı. Resmi Gazete’deki ilana göre Dikmen Vadisi’nde 9 parça arsa satılacak. Arsalardan biri "bölgesel ticaret alanı", diğerleri ise konut alanı statüsünde.

9 parça arsanın satış fiyatı da oldukça dikkat çekici. Bölgesel ticaret alanı olan arsanın büyüklüğü 6 bin 312 metrekare. Ancak konut alanları için belirlenen metrekare fiyatı, bölgesel ticaret alanı için de aynı tutularak 2 bin 800 TL olarak belirlendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bu satışla hem bölgedeki arsaları elinde çıkararak hak sahiplerinden kurtulmayı hem de belediyenin açıklarını kapatmayı amaçlıyor.

ulusalkanal.com.tr