Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: ''Yüz yüze eğitime katılım zorunlu olacak''

18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 130 bin öğretmen ders başı yaptı. Velilerin kaygılarına karşı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, alınan önlemleri sıraladı. Bakan Özer, "Yüz yüze eğitime katılımın zorunlu" olduğunu vurguladı. Tebirlerin üst seviyeye çıkarıldığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: ''Yüz yüze eğitime katılım zorunlu olacak''

Öğrenciler, öğretmenler, veliler, personel ile birlikte yaklaşık 20 milyon kişi uzun aradan sonra okulların yolunu tuttu.

Eğitim sektöründe yeniden hareketlenme sağladı. Kovid-19 nedeniyle artan kaygılara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hürriyet Gazetesi'ne özel açıklamalar yaptı.

- Yüz yüze eğitime katılım zorunlu olacak. Ancak yönetmelikte tanımlı mazereti olanlar, Sağlık Bakanlığı e-nabız sistemindeki kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olan öğrenciler ve Kovid-19 tanılı veya temaslı olan öğrencilerimiz okula gelmeden EBA-TV ve dijital platformlar üzerinden derslerini takip edebilecekler.

Okullarda öğretmenler ve görevliler vakalara karşı teyakkuz halinde olacak.

- Bildiğiniz gibi tüm okullarımızdaki durumu izleyen bir elektronik takip sistemi geliştirdik. Öğrenci ve personelin hasta, temaslı veya risklilik durumları Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki veri entegrasyonu yolu ile izlenecek ve okullara gerekli bildirim yapılacak. Diğer taraftan öğretmen ve çalışanlarımızın aşı durumu ve kimlerin PCR testi yaptırması gerektiği de bu sistemden takip edilecek. Dolayısıyla okul yöneticilerimiz, ilçe ve il milli eğitim müdürlerimiz süreci yakından takip edebilecekler ve gerekli önlemleri alacaklar.

Salgına karşı sınıfta öğrencilerin oturma düzeni yüzleri aynı yöne dönük olacak şekilde oluşturuldu. Yüksek sesle yapılan egzersizler, açık alanda ve arada en az 2 metre mesafe bırakılarak sürdürülecek. Beslenme saatleri mümkün olduğunca farklı zamanlara yayılacak.

"HASTA ÖĞRENCİ AYRI BİR YERDE İZOLE EDİLECEK"

Bakan Özer, bir sınıfta tespit edilecek vakaya ilişkin de bilgi verdi.

- Böyle bir durumda Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ne göre hareket edilecek. Hasta öğrencilerimizin diğer öğrencilerden ivedilikle ayrılıp, sağlık kurumuna başvurmaları sağlanacak. Okulda iken semptom göstermeye başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilecek ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilecek.

Okullarda temizlik ve hijyen hizmetlerini sağlamak üzere 115 bin temizlik elemanı görevlendirildi.

milli eğitim bakanlığı sağlık bakanlığı PCR TESTİ hürriyet gazetesi Mahmut Özer yüz yüze eğitim açıklaması Mahmut Özer yüz yüze eğitim Mahmut Özer yüz yüze eğitim açıklaması Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitim açıklaması Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama