Yavuz Bingöl'den tuhaf sözler

Hürriyet Gazetesi'nde Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Yavuz Bingöl Berkin Elvan ile ilgi soruya verdiği cevapla dehşete düşürdü.

Yavuz Bingöl'den tuhaf sözler

Hürriyet Gazetesi'nde Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Yavuz Bingöl Berkin Elvan ile ilgi soruya verdiği cevapla dehşete düşürdü.

İŞTE O RÖPORTAJIN İLGİLİ BÖLÜMÜ:

AHMET HAKAN: Berkin Elvan'ın annesinin meydanlarda yuhalatılması... Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

YAVUZ BİNGÖL: Burada da Tayyip Bey'in duygusallığı rol oynuyor. Sokaklarda, ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün o da Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı.

Bu çok insani bir şey... İşte duygusunu işine karıştırmak bu... Öte yandan şunu da söyleyeyim: Ölmüş anneye küfür etmek, sol değerlere inanan insanların yapabileceği bir şey mi? Ne kadar ayıp bir şey! O zaman o da öyle yapıyor.

*

Kimse kimsenin ölmüş ya da yaşayan annesine küfretmemeli. Ama sokakta küfür edenler üzerinden genelleme yapıp işin tüm sorumluluğunu sol değerlere inanan insanlara yüklemek de doğru değil. Ayrıca sokakta birkaç kendini bilmezin yaptığı iğrenç iş nedeniyle neden Berkin Elvan'ın annesi yuhalatılıyor ki? Berkin Elvan'ın annesinin suçu ne?

YAVUZ BİNGÖL:

Hiçbir suçu yok tabii ki... Ama o süreçte kimse sorumluluk duygusuyla hareket etmedi. Herkes duygularını karıştırdı bu işe.

Sorumluluk sahibi olanlar ile sokaktakiler sorumluluk duygusu açısından aynı noktada mıdır? "Herkes duygularını karıştırdı" derken, sorumluluk makamında oturanları mazur görmüş olmuyor musunuz?

YAVUZ BİNGÖL:

Mazur görmüyorum, sadece olanı söylüyorum. Durum tespiti yapıyorum. Ban sadece bu işler nasıl düzelir, onu düşünüyorum. Diyalog, diyalog, diyalog... Diyalog kurmalıyız. Diyalog kurmazsak işimiz çok vahim.

Nasıl diyalog kurulacak? Bunca kutuplaştırma politikasının ortasında...

YAVUZ BİNGÖL: Kutuplaştıranla da diyalog kurulması gerekir. Sanatın gücüne inanıyorum. Ben bir köprü kurmak istiyorum.