Rahmi Turan, Talat Paşa Komitesi'ni yazdı

Rahmi Turan, Talat Paşa Komitesi'ni yazdı

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Talat Paşa Komitesi'nin dün Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaptığı eylemi köşesine taşıdı.

Yazısında Yunanistan Parlamentosu'nun "Ermeni soykırımı yoktur" demeyi suç sayan yasasıyla ilgili, "İktidarımız sessiz, Dışişleri Bakanlığı sessiz, Atina'daki Büyükelçiliğimiz sessiz." diyen Turan, Talat Paşa Komitesi için "bir yurtsever grup" ifadesini kullandı.

Turan yazısında, "demokrasi, hak ve özgürlükten bahseden Avrupa Birliği'nin üyesi Yunanistan yasalara uygun olan bu haklı eyleme izin vermeyerek ne kadar demokrat (!) olduğunu gösterdi" dedi.

Turan'ın yazısı şöyle:

Yunan Parlamentosu'nun Ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan yasayı kabul etmesi nedense Türkiye'de hiç tepki yaratmadı.

İktidarımız sessiz, Dışişleri Bakanlığı sessiz, Atina'daki Büyükelçiliğimiz sessiz.

Bir şey söyleseler, bir tepki gösterseler de varlıklarını anlasak!

Atina Büyükelçiliğimiz bırakın tepki göstermeyi, bu konuda haber yapılmasını bile istemiyor. Türk-Yunan ilişkileri bozulurmuş!

Dışişlerimiz zavallılığı nedeniyle her aklına esen Türkiye'ye bir tokat vuruyor!

Yurt dışında aleyhimizde alınan haksız kararlara böyle duyarsız kalmanın sonu herhalde iyi olmayacak.

Bir yurtsever grup çıktı...

Talat Paşa Komitesi idi bu...

Atina'daki Sigtangma Meydanı'nda Yunanistan Parlamentosu'nun önünde kararı protesto etmek ve Yunan kamuoyunu bilgilendirmek için dün sabah uçakla Yunanistan'a gitti. Fakat Yunan makamları tarafından Atina Havaalanı'ndan geri çevrildi!

20 kişilik Talat Paşa Komitesi heyeti, Yunanistan'a girebilseydi, Parlamento önünde Türkçe, Yunanca ve İngilizce bildiri yayınlayarak, "Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır" diyecekti.

Demokrasi, hak ve özgürlükten bahseden Avrupa Birliği'nin üyesi Yunanistan yasalara uygun olan bu haklı eyleme izin vermeyerek ne kadar demokrat (!) olduğunu gösterdi.

ulusalkanal.com.tr