Basın Konseyi de o gazetecilere destek oldu

Şehit Savcı Selim Kiraz'ın fotoğraflarını yayınladıkları için "terör propagandası" ile suçlanan 18 gazeteciye Basın Konseyi'nden de destek geldi. İddianamenin kabul edilemeyeceğini söyleyen Konsey, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini duyurdu.

Basın Konseyi de o gazetecilere destek oldu

"Terör örgütü propagandası" yapmakla suçlanan 18 gazeteci için meslek örgütlerinden arka arkaya açıklamalar geldi. TGS ve TGC'den sonra Basın Konseyi de gazetecilere destek olacaklarını açıkladı.

Gazeteciler için bir basın toplantısı düzenleyen Konsey, Şehit Savcı Selim Kiraz'ın fotoğraflarını yayınladıkları için gazetecilerin terörist gibi gösterilemeyeceğini belirtti.

Açıklamayı Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç yaptı. Yargıyı ve hükümeti uyaran Türenç, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceklerini duyurdu.

Aralarında Aydınlık Gazetesi Sorumlu Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni'nin de bulunduğu 18 gazeteci hakkında 7'şer buçuk yıla kadar hapis cezası isteniyor. Gazeteciler, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmeden hemen önceki fotoğraflarını yayınladıkları için "terör örgütü propagandası" yapmakla suçlandı.

HABER-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr