Aileler Demirtaş'a tepkili

Diyarbakır’da PKK’nın kaçırdığı çocukların serbest bırakılması için 79 gündür eylem yapan annelerin eylemine bir aile daha katıldı. Van'dan katılan Polat ailesi, çocuklarına kavuşmadan gitmeyeceklerini söyledi. Çocuklarından koparılan aileler, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a da tepkili. Aileler, Demirtaş için "Hem Kürtlerin oyunu istiyor hem de çocuklarımızın gelmesi için uğraşmıyor" dedi.

Diyarbakır'da PKK terör örgütüne karşı anaların başlattığı eyleme 79'uncu gününde bir aile daha katıldı.

Barış Polat da diğer çocuklar gibi kandırılarak dağa götürüldi. Barış'ın ailesi, her yolu denedi ancak başarılı olamadı. Çaldıkları kapı yüzlerine kapandı. Anne Memirhan Polat, son çare olarak 1 ay önce dağa götürülen oğlu için Diyarbakır Dağkapı Meydanı’ndaki oturma eylemine katıldı. Barış'ın annesi acılı anaların eylemine hem ortak hem destek oldu. Çünkü onun da yüreği diğer analar gibi yandı.

Anne Memirhan Polat, küçük kızıyla oğlunu bulmak için eyleme katıldığını anlattı.

Anaların eylemi her geçen gün büyürken aileler kendilerine destek vermeyen Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a tepki gösterdi.

Kızı Zübeyde koç için Hakkâri Şemdinli’den Diyarbakır'a giden Raşit Koç, "Demirtaş hem oy istiyor hem çocuklarımızı kaçırıyor" dedi.

Bir başka acılı baba da Muzaffer Kindan. Muzaffer babanın bir oğlu dağda bir oğlu da ağabeyinin üzüntüsünden hasta oldu.

PKK'ya tepki gösteren Muzaffer Kindan, örgütün Kürtleri kandırdığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

pkk selahattin demirtaş diyarbakırlı analar