İşte uçağın düşürülmesinin küresel piyasalar üzerindeki etkisi

Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi küresel piyasalarda da etkisini gösterdi. Jeopolitik risklere ilişkin tedirginliklerin artmasıyla petrol fiyatları canlanırken, Amerika ve Avrupa ülkeleri borsalarında düşüşler oldu.

İşte uçağın düşürülmesinin küresel piyasalar üzerindeki etkisi

Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi küresel piyasalar üzerinde etkisi de negatif oldu. ABD ve Avrupa ülkeleri borsalarında düşüşler yaşandı. Türkiye-Rusya gerilimi, petrol fiyatlarını ve enerji hisselerini yükseltti.

Almanya'da dün açıklanan büyüme verilerinin beklentileri karşılamasına karşın, borsada yüzde 1'i aşan düşüş görüldü. Alman DAX (DAKS) endeksi yüzde 1,43, İngiltere'de (EF Tİ Sİ) FTSE 100 endeksi yüzde 0,45 ve Fransa'da (KAK) CAC 40 endeksi yüzde 1,41 değer kaybetti.

Asya borsaları Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından artan jeopolitik risklerle düşüş yaşarken, ham petrol fiyatları da dünkü tansiyonun ardından ulaştığı iki haftanın zirvesinden yeniden düşüşe geçti.

Japonya Nikkei endeksi yüzde 0.5 düşerken, Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yatay bir seyir izledi. Çin'de Şanghay bileşik endeksi kapanışa yakın yüzde 0,53 geriledi.

ulusalkanal.com.tr

düşürülen rus uçağı negatif