Özdağ'dan Akşenere "Kılıçdaroğlu" yanıtı

Partisinin FETÖ ve HDP ile ilişkilerini açıklamasının ardından ihracı istenen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, savunmasını disiplin kuruluna teslim etti. Özdağ, HDP ile yapılan anayasa çalışmalarına ilişkin gelen yalanlamaya da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle yanıt verdi. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun 2018 yılındaki "Biz Millet İttifakı'nı oluşturan partiler olarak anayasa değişikliği çalışması yaptık" açıklamasını sosyal medyadan paylaştı.

Özdağ'dan Akşenere "Kılıçdaroğlu" yanıtı

İyi Parti’de FETÖ ve HDP açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen Ümit Özdağ savunmasını verdi. Krizler ile sarsılan partide bir ihraç istemi de Koray Aydın için geldi.

İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ’ın partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki FETÖ iddialarının ardından disiplin kuruluna sevk edilmişti.

FETÖ’den yargılanan eski MİT’çi Enver Altaylı’nın da yeğeni olan Kavuncu hakkındaki iddiaların ardından başlatılan ihraç isteminde 13 Kasım’da yeni gelişme yaşandı. Özdağ, hazırladığı savunmayı disiplin kuruluna sundu.

İhraç istemiyle incelemelerini yapacak İyi Parti Disiplin Kurulu’nun Özdağ hakkındaki kararını ise önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.

Özdağ’ın İyi Parti’nin CHP-HDP ve Saadet Partisi ile ortak anayasa taslağı çalışması yaptığına yönelik açıklamaları da tartışılıyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdağ'ı yalanlasa da geçmişte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu’nun açıklamaları çalışma yapıldığını gözler önüne serdi.

Kılıçdaroğlu 2018 yılında "Biz Millet İttifakı'nı oluşturan partiler olarak anayasa değişikliği çalışması yaptık" açıklamasında bulunmuştu. Ümit Özdağ da o açıklamayı Meral Akşener'in çalışma yapmadık açıklamasına yanıt olarak paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun "Çalışma yaptık" sözlerini twitter üzerinden paylaşan Özdağ, "Sayın Akşener, zaten divandan bile sakladığınız bir sırrı kamuoyuna açıklamanızı beklemiyordum" dedi.

Öte yandan İyi Parti’de bir ihraç istemi de Teşkilat Başkanı Koray Aydın için geldi. İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Aydın’ın ihraç edilmesi için genel başkanlığa dilekçe verdi. Dilekçede Aydın’ın 2’nci olağan kurultayda “oy verilmeyecekler listesi” dağıttığı iddiası dile getirildi.

Koncuk, dilekçesinde Aydın’ın iddiaların ardından, “Önceki kongrede liste çıkardım” sözlerinin itiraf olduğunu belirtti. Aydın’ın hazırladığı listelerle seçim sonuçlarını etkilediğini ifade etti. Bu nedenle ihraç edilmesini istedi.

ulusal.com.tr

chp fetö hdp İyi Parti kılıçdaroğlu Akşener özdağ kavuncu