İzmir, Aydın, Muğla ve Adana'da termometreler 40 derecenin üstüne çıktı

Afrika sıcakları yüzünden termometreler 40 derecenin üstüne çıktı, vatandaşlar soluğu sahillerde aldı. Meteoroloji tahminlerine göre hava sıcaklığı daha da artacak. İstanbul, Adana, Muğla, Aydın ve İzmir sıcaktan bunalırken, Erzurum'da vatandaşlar yaza hasret kaldı.

İzmir, Aydın, Muğla ve Adana'da termometreler 40 derecenin üstüne çıktı

Türkiye'nin Kuzey Afrika'dan gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisi altına girmesiyle sıcak havadan bunalan vatandaşlar kendisini sahil kenarına ve ağaç gölgelerine attı.

İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla ve Adana'da termometreler 40 derecenin üstüne çıktı. Fethiye'de aşırı sıcak hava, asfalt yollarda erimesine neden oldu.

Nefes almanın bile zorlaştığı şehirlerde vatandaşlar serinlemek için deniz kenarlarına koştu, öğle saatlerinde cadde ve sokaklar boş kaldı.

Sıcaktan bunalan kuşlar da serinlemek için havuzların başından ayrılmadı.

Meteorolojinin tahminlerine göre sıcaklar önümüzdeki günlerde daha da artacak. İstanbul'da yarın sıcaklıklar 33 dereceyi geçecek.

Ankara'nın hava durumu raporuna göre haftasonundan itibaren sıcaklıklar 30 dereceyi aşacak ve artarak devam edecek. İzmir'de sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak.

Batı bölgelerimizden başlayarak artacan hava sıcaklığı, önümüzdeki 1 hafta boyunca etkisini arttırarak devam ettirecek. Hava sıcaklığı yurdun büyük bir bölümünde mevsim normallerinin 9 derece üstüne çıkacak.

Yurt genelinde sıcak havalar etkili olurken Erzurum sıcağa hasret kaldı.

Ağır kış koşullarının yaşandığı Erzurum'da yaz mevsimine girilmesine karşın, hava sıcaklıkları hala mevsim normallerinin altında seyrediyor.

Soğuk havanın uzun süredir etkili olmasını yöresel sanatçılara da ilham kaynağı oldu. Erzurumlu tiyatrocu Bilal Tavlak'ın çektiği 'Issıt bizi güneş gardaş' klibi tıklanma rekorları kırdı.

ulusalkanal.com.tr