Somalı madenciler çizmeleri yüzünden Meclis'e alınmadı

Madenci, çizmeleri meclise giremedi ! Dün meclise yürüyen Somalı madenciler, taleplerini iletmek için meclise girmek istedi. Ancak görevliler "kıyafetiniz uygun değil" diyerek madencileri içeri almadı. Madenciler ancak çizmelerini ve tulumlarını çıkararak meclise girebildi.

Türkiye'yi bu sözlerle ağlatmıştı madenci çizmeleri! Ancak o çizmeler Meclis'e giremedi. Somalı madenciler çizmeleri ve giydikleri işçi tulumları nedeniyle içeri alınmadı.

Somalı 200 maden işçisi, kendilerine verilen sözlerin tutulması için Soma'dan kalktı, Ankara'ya ulaştı. İşçiler meclis önünde basın açıklaması yaptı, ardından randevu aldıkları siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile görüşmek için Meclis'e yöneldi. Başlarında baretleri, üzerlerinde ise işçi tulumları vardı.

Madenciler çizmeleri nedeniyle Meclis'e alınmadı! Meclis görevlileri "kıyafetiniz uygun değil" diyerek madencilerden kıyafetlerini çıkarmalarını istedi. İşçiler tek tek çizmelerini, baretlerini ve tulumlarını çıkarmak zorunda kaldı. Meclise ancak böyle alındılar.

Öte yandan Soma faciasında yaşamını yitiren 301 madenci için Meclis Genel Kurulu'nda eylem vardı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 301 madencinin isimlerinin yazılı olduğu pankartı Meclis kürsüsüne astı.

ulusalkanal.com.tr

somalı madenciler