"Siyasi çözüme odaklanıyoruz"

ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beşar Esad iktidarını düşürme önceliğini paylaşmıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, "Suriye'de değişikliği getirecek siyasi çözüme odaklanıyoruz" dedi.

"Siyasi çözüme odaklanıyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceliği olan Şam yönetimini uzaklaştırma hedefini paylaşmadıklarını belirtti. Psaki, Suriye için siyasi çözüm istediklerini belirtti

Günlük basın toplantısında konuşan Jen Psaki, Türkiye’nin IŞİD’e karşı Kürt ve Sünnilerden oluşan koalisyonlar oluşturduğu ifade etti.

Psaki, Suriyeli muhaliflere sağlanan eğitim programını Esad’a karşı da kullanılabileceğini belirtti. Ancak Tayyip Erdoğan’ın Şam yönetimini değiştirme önceliğini reddetti. Psaki’nin “Odaklandığımız Suriye'de değişimi getirecek siyasi çözümün bulunması" demesi dikkat çekti.

Psaki Türkiye’nin askeri harekattaki rolünün ne olacağına henüz karar verilmediği kaydetti. ABD’li sözcü, bu konunun Obama’nın özel temsilcisi John Allen’in Türkiye ziyaretinde ele alınacağını ifade etti.

CIA’nın eski Türkiye istasyonu şefi Graham Fuller de geçen hafta Esad’ın savaşı kazandığını itiraf etmiş, ABD’nin Şam’la işbirliği yapması gerektiğini belitmişti. Fuller “böyle bir değişiklikten kazanacak çok şeyimiz var” demişti.

ulusalkanal.com.tr