Obama ile Castro'dan "İlişkiler normalleşecek" mesajı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Kübalı mevkidaşı Raul Castro ile Havana’daki Devrim Sarayı’nda bir araya geldi. Toplantının ardından basının karşısına geçen iki lider ilişkilerin normalleşmesi için kat edilen mesafeyi değerlendirdi

Obama ile Castro'dan "İlişkiler normalleşecek" mesajı

88 yıl sonra Küba'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olan Barack Obama, başkent Havana'da Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile bir araya geldi.

Devrim Sarayı'ndaki toplantının ardından kameralar karşısına geçen iki lider ilişkilerin normalleşmesi için kat edilen mesafeyi değerlendirdi.

Obama farklılıklara rağmen geleceğe umutlu baktıklarını belirterek, "ilişkilerin normalleşmesi için çalışmaya devam edeceğimizi söyleyebilirim.” dedi.

Küba'ya yönelik on yıllardır süren izolasyon politikalarının işe yaramadığını söyleyen Obama, Küba'nın kaderinin ne ABD ne de başka bir ülke tarafından belirleneceğini ifade etti.

İnsan hakları ihlallerine yönelik eleştirilere tepki gösteren Raul Castro ise bir soru üzerine, ülkesinde siyasi tutuklunun bulunmadığını söyledi.

Castro ayrıca, ilişkilerin normalleşmesi için 54 yıldır uygulanan ambargonun tamamen kaldırılması ve Guantanamo Körfezi’ndeki deniz üssünün boşlatılması talebini yineledi.

Obama’nın 3 günlük Küba ziyareti kapsamında sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de görüşmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr