Ford'dan yeni işçi hamlesi

5 bine yakın işçinin üretimi durdurduğu Ford Otosan'ın Kocaeli ve Eskişehir fabrikalarında, işverenin baskıları arttı. Türkiye'deki metal fırtına Avrupa'dan da duyuldu. Ford Avrupa İşçi Temsilciliği, Ford'un Avrupa yönetimine bir mektup yazarak, Türkiye'deki taleplerin biran önce kabul edilmesini istedi.

Ford'dan yeni işçi hamlesi

5 bine yakın Ford işçisi Kocaeli ve Eskişehir'de iş bıraktı, işveren tarafından baskılar arttı. Emek mücadelesine en büyük destek yine işçi sınıfından geldi.

Ford 'un bütün Avrupa'daki işletmelerini kapsıyan Ford Avrupa İşçi Temsilciliği, Ford'un Avrupa yönetimine bir mektup yazarak, Türkiye'deki taleplerin biran önce kabul edilmesini istedi.

Öte yandan Kocaeli'de eylem alanına gelen Mercedes ve Phorce de çalışan işçi temsilcileri, eylemdeki işçilere destek mesajı verdi.

10'uncu günü geride bırakan Kocaeli Ford işçisine işveren tarafından baskılar arttı. Ford'un Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni işçi alımı için sınav açtı.

Üstelik yönetim işçi alımı sınavlarını da daha önce hiç yapmadığı bir yerde yani eylem alanının karşısındaki binada yaptı. İşçiler duruma tepki gösterdi.

Eskişehir'de ise fabrika giriş çıkışlarının görünmemesi için Konteynerlerle kapatıldı.

Ford'a yeni alınacak işçilerin görünmemesi için çekildiğini söyleyen işçiler duruma tepki gösterdi.

Türk Metal Sendikasından istifalar arttı, istifa için notere başvuran kadın işçi yıllardır aidat ödediği halde sendikalı olmadığını öğrendi.

ulusalkanal.com.tr