Mada adası sakinleri zaten izole

Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez köyleri, Koronavirüs salgınıyla birlikte en sağlıklı ve güvenli yerler haline geldi. Türkiye'nin, üzerinde yerleşim yeri bulunan tek adası olan Isparta'daki Mada adası da bu yerlerden biri. Yıllarca ulaşım zorluğu nedeniyle medeniyetin nimetlerinden uzak zorlu bir hayat süren Mada adası sakinleri, şimdilerde Koronavirüs'e karşı bunun avantajını yaşıyor. İzole bir hayat sürüyor.

Mada adası sakinleri zaten izole

Türkiye'nin, üzerinde yerleşim yeri bulunan tek göl adası olan Mada adasının sakinleri, Koronavirüs salgınından izole bir hayat yaşıyor. Beyşehir Gölü'ndeki irili ufaklı 32 adanın en büyüğü olan Mada Adası, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı. Adaya ulaşım kayıklarla sağlanıyor.

Adaya geliş gidiş için 700 metre kürek çekmek gerekiyor. Bu nedenle yıllardır çok fazla kişinin uğramadığı adanın sakinleri, Koronavirüs salgınının ardından giriş ve çıkışların kısıtlanmasıyla hastalıktan tamamen izole bir hayat sürmeye başladı.

Adada yaklaşık 30 hanede 180 kişi yaşıyor. Yaş ortalaması oldukça yüksek olan ada sakinlerinin ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanıyor.

Vefa ekiplerini karşılarında görünce mutlu olan yaşlılar da onlara ayran ve gözleme ikram ediyor.

Şarkikaraağaç Kaymakamı Onur Yılmazer, adadaki çetin yaşam şartlarının Koronavirüs salgınına karşı avantaja dönüştüğünü düşünüyor.

ulusal.com.tr

koronavirüs ısparta Mada adası