Nuceyfi'ye tutuklama kararı

Bağdat yönetimi Musul eski Valisi Esil Nuceyfi'ye Türkiye ve Türk ordusu ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarttı.

Nuceyfi'ye tutuklama kararı

Irak'ta eski Musul Valisi ve Ninova Muhafızları Komutanı Esil Nuceyfi hakkında "yabancı ülkeyle iletişime geçtiği" gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Yüksek Yargı Yönetimi Sözcüsü Abdussettar Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, "Musul'u temsil eden 3 vilayet meclisi üyesi, 21 Aralık 2015 tarihinde Merkezi Soruşturma Mahkemesi'ne başvurarak, Nuceyfi'nin yabancı ülkeyle iletişime geçtiği ve Türk güçlerinin Musul'a girişini kolaylaştırarak Duhok'taki Zelikan kampında askeri üs kurmasını sağladığı yönünde bilgi verdi." ifadelerine yer verdi.

NUCEYFİ 24'E KONUŞTU

24'ün ulaştığı eski Musul Valisi Nuceyfi şu ifadeleri kullandı: Türkiye'nin Başika'ya gelmesini Irak Başbakanı istedi. Erbil'de kalmaya devam edeceğim. Türkiye'yi işgalci olarak nitelemek yanlış. Bizim güçlerimizi eğitti, destek veren. Önceliğimiz Musul'un kurtulması. Bu sorunu Bağdat'ta yasal yollarla çözeceğiz. Hakkımdaki suçlama yabancı bir ülkeye ajanlık yapmak değil, Türkiye'ye bağlantı kurmak, ama ben bunu bir suç olarak görmüyorum.