İrlanda Büyükelçisi Ward: Kuzey İrlanda halkının yanındayız

İrlanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Brendan Ward, önümüzdeki süreçte Kuzey İrlanda halkı İrlanda Cumhuriyeti ile bütünleşmek isterse bunu destekleyeceklerini söyledi. Ward, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı almasının ardından Ulusal Kanal’a konuştu. Kuzey İrlanda sorununun öneminin arttığını belirten Ward, “Kuzey İrlanda halkının yanındayız” dedi.

İrlanda Büyükelçisi Ward: Kuzey İrlanda halkının yanındayız

İrlanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Brendan Ward, Kuzey İrlanda ile İrlanda Cumhuriyeti’nin önümüzdeki süreçte bütünleşebileceğini söyledi.

Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılmasıyla İrlanda sorununun daha fazla önem kazandığını belirten Ward, İrlanda’nın AB üyesi olduğunu, bundan sonra İrlanda adasında İngiltere’nin AB’ye komşu olacağını ifade etti.

Ulusal Kanal’a konuşan Büyükelçi Ward, İrlanda adasındaki İngiltere varlığının bundan sonra daha fazla sorgulanacağını ve Kuzey İrlanda halkının yeni taleplerde bulunabileceğini söyledi.

Bu bağlamda, Kuzey İrlanda halkının talep ve beklentilerini takip edeceklerini söyleyen Ward (Vord), “Eğer İrlanda ile bütünleşmek isterlerse bunu desteklemekten çekinmeyeceğiz” dedi.

AB’den çıkma referandumunda Kuzey İrlanda bölgesinde halkın yüzde 56’sı AB’de kalmaktan yana tavır almıştı.

Haber: Ali Yağız Baltacı

ulusalkanal.com.tr