AKP'nin 16 yıllık eğitim karnesi

3 binden fazla öğrencinin liselere yerleşemedi. Nakil sorununa eğitimci ve öğrencilerin ardından siyasi partiler de tepki gösterdi. Hükümetin öğrencileri özel ve imam hatip liselerine yönlendirdiğini savunan siyasi parti yetkililerine göre, çözüm belli: "İhtiyaç fazlası İmam Hatip Liseleri Anadolu liselerine dönüştürülmeli."

"Komisyonlarımızın bu çocukları istedikleri yerlere yerleşmesi konusunda daha rahat etmelerini sağlayan bir genelge yayımlanmış oldu."

Böyle demişti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk. Ancak okullar açılmasına rağmen hala binlerce öğrenci mağdur durumda. Siyasilerse AKP'nin eğitim politikasının sınıfta kaldığını söyledi.

Eğitim öğretim yılı başladı ama sorunlar bir türlü çözülmüyor. 3 binden fazla öğrenci herhangi bir liseye yerleşemediği için tercih etmek istemediği okullara yönlendiriliyor. Bu okullardan biri de ihtiyaç fazlası İmam Hatip liseleri. Siyasilerden de tam bu noktada önemli çağrılar geldi.

Meclis Eğitim Komisyonu üyesi CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, ihtiyaç fazlası İmam Hatip ve diğer liselerin düz liselere çevrilmesi gerektiğini belirtti.

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da her kente ihtiyaçlar doğrultusunda okullar kurulması gerektiğini ifade etti.

Vatan Partisi Eğitim'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tülin Oygür de konuya ilişkin bir değerlendirme yaptı.

"Bu öğrenciler İmam hatip liselerine gitmek istemedikleri için açıktalar. İhtiyaç fazlası 2 İmam Hatip Lisesi kapandı. Biz de diyoruz ki derhal akademik liselere çevrilsin."

Oygür, liseye yerleşmenin yanı sıra eğitimde fırsat eşitsizliği sorunun da hızla çözülmesi için iktidara çağrı yaptı.

HABER: DOĞUKAN ÇOBAN

KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusal.com.tr