Alman istihbaratçılar doğruladı

Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddiaları Alman istihbaratçılar tarafından doğrulandı. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Türkiye, "ana hedef ülke" olarak dinlenecek ülkeler listesine alındı.

Alman istihbaratçılar doğruladı

Ankara ve Berlin arasında patlak veren telekulak iddialarına Alman istihbarat çevrelerinden teyit geldi.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan istihbaratçılar, Türkiye'ye karşı geniş çaplı bir istihbarat faaliyeti yürütüldüğünü doğruladı. İstihbaratçıların ifadesine göre, Türkiye hakkında "ana hedef ülke" kategorisinde takibe alındı. Talimatı verense Başbakan Angela Merkel hükümeti...

İstihbaratçılar Ankara-Berlin hattını sarsan telekulak skandalıyla ilgili ifadelerini Amerika'ya casusluk yaptığı tespit edilen Alman ajan Marcus R.'nin sızdırdığı belgelere dayandırdı.

"Türkiye Alman hükümetinin ‘güncel profil’ diye adlandırdığı ana hedef ülkelerden. Belgelerde Türkiye’nin tek NATO müttefiki olarak niçin gözlemlendiğine dair gerekçe de var. Gerekçede Türkiye’nin bölgede çok büyük öneme sahip olduğu vurgulanıyor. Türkiye’nin sadece belirli bir bölgesi değil, bütünü hedef alınıyor. Gözlemlenmesi gereken hedeflerin başında Türkiye’nin dış politikası, ekonomisi, petrol boru hattı, terörizmle mücadele konuları geliyor."

Enerji Bakanı Taner Yıldız da dinlemelerle ilgili konuştu. Durumu "üzücü" olarak tanımlayan Yıldız, "Bir yandan 'paralel' dinliyor, bir yandan kiriş" diyerek sitem etti.

Yıldız, dinlemelerle ilgili "Bizim için çok çalışıyor diyorlardı ama ben çok dinlendiğimizi anlıyorum bundan." dedi.

ulusalkanal.com.tr