Fatih Terim genç oyunculardan memnun

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takımı'nın Amerika kampındaki performansını değerlendirdi. Terim ayrıca, yarın Honduras karşısına çıkacak ilk 11'i de açıkladı.

Fatih Terim genç oyunculardan memnun

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Washington Kennedy Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi.

Teknik adam, oyuncuların başarılarına dikkat çekti.

"Şu ana kadar gerek oyun anlayışı, gerek coşku, gerek istek arzu ve bu formayı alma adına gösterdikleri mücadeleden dolayı kendilerine teşekkür ederim"

Fatih Terim, genç oyuncuların takımdaki uyumundan ise oldukça memnun.

"özellikle genç oyuncuların uyum sağlama ve performanslarından çok memnunum. Çok hoşuma gidiyor bu benim. Bu, bize önemli oyuncular katacak, önemli başarılar katacak demektir. Arkadaşlarımla beraber inanıyorum ki bir nesil koyacağız ortaya. Bundan herkes emin olabilir. Dışarıdaki yetenekli oyuncularımızı da buraya katarsak yaklaşık 15 sene boyunca birkaç şampiyonalık oyuncu grubunu ortaya çıkaracağız. Bundan emin olabilirsiniz. Bu beni çok mutlu ediyor. Bir jenerasyon yakalamadık, bir jenerasyon ortaya koyuyoruz"

Terim, yarın özel maçta karşılacakları Honduras'ın başarılarına değindi.

"Honduras, 2010 Dünya Kupası oynamış ve 2014'te de Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanmış önemli bir takım. Dünya Kupası'na katılan takımlar ile özel maçlar yapmayı tercih ettiklerini, bunlar arasında Honduras ve ABD milli takımları var. Honduras İskoçya ve İngiltere liglerinde oynayan önemli oyunculara sahip. Hem tekniği yüksek, hem de bizden daha hazırlar. Çünkü bir hafta 10 gün sonra Dünya Kupası oynayacaklar"

Fatih Terim, Honduras karşısına çıkacak ilk 11'i de açıkladı.

"Eğer Tolga'da bir sıkıntı olmazsa Tolga ile başlayacağız. Sıkıntı olur ise Onur ile başlayacağız. Geri dörtlü Tarık, Ömer, Hakan, İshak, orta saha Ozan, Alper, Hakan Çalhanoğlu, ileri üçlümüz sağda Olcan, önde Mustafa, sağda Olcay şeklinde olacak"

Washington'da bulunan milli futbolcular, Honduras maçı hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmandan önce ABD Kongre Binası'nın çevresinde fotoğraf çektiren futbolcular, daha sonra Kennedy Stadyumu'nda antrenman yaptı.